23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smart og stærk robotserie reducere CO2-aftrykket

KR FORTEC ultra-serien er en nyhed i KUKAs sortiment i år. Der er tale om robotserie med dobbelte ledarme, som kan håndtere en høj vægt uden selv at blive tungere.

- Den lave egenvægt betyder, at der bruges mindre energi, hvilket er en fordel både økonomisk og ud fra et bæredygtighedsperspektiv, siger Mi-cael Amandusson, Channel Manager hos KUKA Nordic.
Designet - kaldet "double up" - gør det muligt at øge løftekapaciteten i forhold til robottens egenvægt, samtidig med at stivheden og nøjagtigheden fortsat er meget høj.
For at kunne klare den samme vægt som KR FORTEC ultra-serien KR 800 – der løfter op til 800 kilo – har det tidligere været nødvendigt at rykke en klasse op med hensyn til nyttelast. Men at rykke en klasse op betyder ikke kun, at robot-terne bliver tungere og bruger mere energi, det koster også mere både i indkøb og vedligeholdelse.
En anden fordel ud fra et bæredygtighedsperspektiv, er et reduceret brug af stål til fremstillingen af robotten med det nye, lettere design. Dette bidrager i sig selv til øget ressourcestyring og et reduceret CO2-fodaftryk.
- Bilindustrien med sin kommende batteriproduktion er en af de industrier, der har efterlyst denne serie, og alligevel relativt lette robotter, siger Micael Aman-dusson.
Baggrunden er, at elbilsproduktionen betyder, at OEM'erne har måttet begynde at håndtere flere tunge komponenter end tidligere, for eksempel de kraftige batterier.
Bilindustrien er også en branche, der er mere i fokus end andre, når det handler om at reducere sit klimaaftryk.
KUKA FORTEC ultra-serien kommer i flere varianter, hvor KR 800 er den mest kraftfulde. KR 480 løfter lidt mindre vægt, men har til gengæld en rækkevidde på op til 3,7 meter. Hertil kommer KR 640 og KR 560 – robotter med forlænget akse 3 og har høje inertimo-menter som speciale.
Robotterne i serien behøver kun tre former for vedligeholdelse: olieskift, visuel inspektion og smøring af kabelsættet og lejerne i nivelleringssystemet.
Omkostninger til reservedele er også lave. Mean Time Before Failure for serien er 400.000 timer, men skulle der stadig ske noget, er tilgængeligheden af reservedele meget god. KUKA har investeret i at bruge så vidt muligt de samme dele i støbegods, motorer og gear til de forskellige robotter i serien.
- Generelt får man et rigtig godt regnestykke med hensyn til total cost of ownership (TCO), disse robotter er de bedste i sin klassen, set ud fra det synspunkt, siger Micael Amandusson.
KUKA

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047