23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Revolution i fødevareindustrien!

Dacapo Stainless lancerer Food & Dairy plus og understøtter dermed målsætninger om at gøre Danmark til verdensførende nation inden for procesteknologi til fremstilling af fødevarer

“Det er svært at være ydmyg, når dine medarbejdere i et par år har arbejdet med at udvikle et nyt produktkoncept, og du sidder med det færdige produkt foran dig. Så ja, jeg er stolt!” siger Kristian Sylvest, Adm. Direktør hos Dacapo Stainless om firmaets helt nye produktkoncept: “Food & Dairy plus”.

Det nye produktkoncept bliver lanceret på Stainless Steel World Conference & Exhibition, der finder sted den 12. – 14. november i Maastricht. ”Vi glæder os meget til at præsentere vores nye produkter til nuværende og nye kunder. Vi ved med sikkerhed, at dette skridt op ad kvalitetsstigen er et perfekt match til alt, hvad der foregår inden for fødevaresikkerhed . En ting er selvfølgelig hygiejnedelen – en anden meget vigtig side er PED- og ADW-godkendelserne og ikke mindst vores eget interne kvalitetssystem, som sikrer fuld sporbarhed gennem hele produktionskæden”, udtaler René Holm, Brand Manager hos Dacapo Stainless.

Ifølge René Holm er Food & Dairy plus det første produktkoncept, hvor både rør og fittings leveres med en garanteret Rₐ-værdi (overflade ruhed) på max 0,8 µm. ”Kun få leverandører på markedet har lanceret enten fittings eller rør med denne Rₐ-værdi, men ingen leverer begge dele”, pointerer René Holm. Til vores spørgsmål om hvorfor det er så vigtigt med en max ruhed på den indvendige overflade på max of 0,8 µm Rₐ på både rør og fittings svarer René: “Intet er stærkere end det svageste led i kæden! Det vil være spild af penge at købe rør med en max ruhed på 0,8 µm Rₐ og sætte dem sammen med fittings med en ruhed på kun 1,6 µm Rₐ. Det er vigtigt at leve op til EHEDG-retningslinjerne – og det gør vores nye produkter.” René Holm fortsætter: ” Med Food & Dairy plus kan vi levere levnedsmiddelrør og- fittings, der lever op til selv de strengeste krav”.

Der er i dag kun få rør og fittings på markedet, der lever op til retningslinjerne fra The European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG), og Dacapo’s nye Food & Dairy plus rør og fittings lever op til de førnævnte retningslinjer.

EHEDG er et konsortium af producenter inden for bygge og anlægsindustrien, fødevareindustrien, forskning og fødevaremyndighederne. EHEDG udarbejder retningslinjer med kriterier for produkter til fødevareindustrien og har til hensigt at opnå mere opmærksomhed om hygiejne.
Ved at leve op til EHEDG’s retningslinjer er hygiejnen væsentlig forbedret. Dacapo’s Food & Dairy plus rør og fittings er udført i kvaliteterne EN 1.4307 og 4404 og vil kunne anvendes i de fleste sammenhænge.

En max indvendig ruhed på 0,8 µm Rₐ er garanteret på både indvendig overflade og svejsesøm. Dette indebærer også, at den indvendige ruhed på svejsesømmen bliver under den tilladte max på 1,6 µm Rₐ i DIN 11850.

Dacapo’s Food & Dairy plus rør er lasersvejste og findes i både glødede og ej glødede, slebet og mat i DIN-, ISO-, DS- og SMS-standarderne, og med lasersvejste rør er der flere fordele fremfor de konventionelle TIG-svejste rør. Den noget mindre lasersvejste svejsesøm reducerer risikoen for korrosion i det svejsezonen, gør det stærkere, lettere at bukke og materialet forbliver ensartet.

Når talen falder på den fremtidige strategi for Dacapo, siger Kristian Sylvest: ”Det er meget vigtigt, at vi bliver ved med at udvikle produkter, der giver værdi til markedet. Der må være en konstant fokus på kvalitet, tilgængelighed og pris. Det er vores vigtigste opgave at skabe værdi for vores kunder, og vi vil fortsætte med at udvikle nye produkter i tæt samarbejde med stålværkerne. Dacapo har viden om udviklingen hos slutbrugerne, og stålværkerne har erfaringen med udarbejdelse af produkterne. Vi gør det, vi er bedst til: Vi gør det lettere for vores kunder at få de rigtige produkter til konkurrencedygtige priser!”

Dacapo arbejder målrettet på at samle danske eksperter, rådgivere, producenter til en udviklingskonference om hygiejnisk design i januar 2014, hvor erfaringer og tanker om fremtiden deles. ”Hvor er vi i Danmak? – og hvor skal vi hen?” spørger René Holm. ”Det er noget af det, som konferencen skal være med til at sætte fokus på. Vi vil meget gerne tilpasse konferencen til de behov, der er i branchen, og er meget åbne for input. Vi ser også gerne, at der er slutbrugere med i idéfasen.”


Om Dacapo: Mere end 1000 års rustfri erfaring
Selvom Dacapo Stainless først blev etableret i 2003 har virksomheden mere end 1000 års erfaring med rustfrit stål.

På kun 10 år er Dacapo blevet en vigtig spiller på det skandinaviske rustfrie stålmarked. Den succes kan primært tilskrives de 45 kompetente medarbejdere i vores skandinaviske organisation, der i gennemsnit har 20 års erfaring med salg af rustfrit stål. Den pionerånd, der sammen med Dacapo’s åbne stil findes over alt i virksomheden, vil blive ved med at tiltrække branchens bedste medarbejdere i Skandinavien og andre europæiske lande.

I slutningen af 2008 etablerede Dacapo egne salgsselskaber i Holland og Tyskland med 25 nye medarbejdere, der alle har erfaring med den rustfrie stålbranche. Dette betyder, at også på disse markeder vil kunderne blive serviceret af kompetente medarbejdere. Samlet set omsætter koncernen for ca. 500 mio. DKK.

Relateret artikel: http://www.food-supply.dk/article/view/1...

Dacapo Stainless A/S
Neptunvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26688248
P nummer: 1009203415

Send til en kollega

0.062