23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ekspertpanel giver WorldStar pris til RPC Superfos

Skræddersyet emballageløsning med iltbarriere får tildelt WorldStar pris efter at have modtaget en Scanstar i september. RPC Superfos har udviklet emballagen for Bornholms, så fisk og skaldyr får en holdbarhed på to år ved stuetemperatur.

RPC Superfos er blevet tildelt en WorldStar pris for en skræddersyet emballageløsning af polypropylen med iltbarriere. Det har en jury af internationale eksperter netop besluttet. Emballagen er udviklet til Bornholms, kendt for konserves med fisk og skaldyr, men den kan tilpasses og anvendes til andre typer fødevarer, der kræver en lufttæt emballage.

En særlig løsning
Alle dommerne i ekspertpanelet var enige om, at den skræddersyede emballageløsning med iltbarriere er bedre end andre i samme kategori og marked. Desuden blev den ved sammenligning med andre i samme klasse bedømt til at være bedre i forhold til udførelse og innovation.

RPC Superfos har udviklet en serie med fire typer plastemballage med den nye iltbarriereløsning. Den nye emballage erstatter dåser af metal i en større konverteringsproces hos Bornholms.

To års holdbarhed ved stuetemperatur
Den prisvindende emballages særlige kendetegn er den unikke iltbarriere, som er udviklet ved at kombinere flere metoder, der giver lang holdbarhed. Faktisk kan udvalgte fisk- og skaldyrsprodukter opnå to års holdbarhed i denne emballage ved stuetemperatur.

Salgs- og Marketingdirektør Søren Marcussen fra RPC Superfos er meget glad og stolt over den anerkendelse, som nu kommer fra World Packaging Organisation, der uddeler prisen:
“At modtage en WorldStar er et kæmpe skulderklap og en fantastisk begivenhed. Prisen understøtter vores stærke position inden for innovativ emballage og produktdesign, der reelt giver hele fødevarebranchen et ægte alternativ til traditionelle emballagematerialer.”

Tre metoder under ét
I bund og grund er den unikke iltbarriere resultatet af at kombinere tre metoder, hvoraf den ene er at anvende råmateriale, der er godkendt til høje temperatuer, varmfyldning og autoklavering. Dertil kommer indstøbte barriereetiketter, der dækker hele emballagen og endelig er der i midten af emballagen endnu mere barrieremateriale, som kan indstøbes takket være en særlig patenteret tokomponent sandwichkonstruktion. De tre parametre kan justeres, så de passer til den type fødevare, der skal fyldes på emballagen og til den efterfølgende behandling, det pågældende fødevareprodukt har brug for.

Fra Scanstar til WorldStar
Den anerkendte og prestigefyldte WorldStar pris bliver kun tildelt de emballageprojekter, som i forvejen har fået en udmærkelse i nationale eller regionale konkurrencer. Den skræddersyede iltbarriere løsning til fisk og skaldyr vandt en Scanstar (Danmark, Norge, Sverige, Finland) i september 2013.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43239511
P nummer: 1003207217

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operational Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Send til en kollega

0.051