23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det ultimative våben mod dårligt indeklima.

KE Fibertec står nu klar med en nyhed, som effektivt bekæmper en af de største trusler mod det gode indeklima, nemlig urene ventilationskanaler.

InTex består af en højteknologisk sensor, der giver installatøren besked, når tekstilkanalen skal rengøres.
Resultatet er fuldt funktionsdygtige ventilationskanaler hver dag året rundt til gavn for både indeklima og energibudget.

Med lanceringen af tekstilkanal-sensoren InTex går KE Fibertec nu til kamp mod en af indeklimaets største trusler, nemlig ineffektive og ikke rengjorte ventilationskanaler. InTex optimerer det tekstilbaserede ventilationsanlægs ydeevne ved at monitorere lufttrykket og give installatøren besked, når tekstilkanalen skal vaskes. Der er derfor fordele at hente, hvad angår både miljø og driftsøkonomi takket være det forbedrede indeklima og de øgede energibesparelser.

Optimeret indeklima og energibesparelser
Et sundt indeklima afhænger af en række forhold, og ifølge Arbejdstilsynet udgør ventilationsanlæggets renhed en faktor, når der opstår problemer med luftkvaliteten. Anders Olsen, der som udviklingsingeniør hos KE Fibertec kender til vigtigheden af en velfungerende ventilation, er enig i dette:

- For at opretholde et godt indeklima er det vigtigt, at alle ventilationskanaler rengøres løbende, så de bevarer deres ydeevne. Med InTex opnår installatøren løbende indsigt i tekstilkanalernes funktionsevne, så han aldrig er i tvivl om, nøjagtigt hvornår de skal vaskes, siger Anders Olsen og fortsætter:

- På den måde undgår man at vaske for sjældent såvel som for hyppigt, og kunden opnår både et optimeret indeklima pga. den trækfri luftfordeling samt solide energibesparelser på anlægget, fordi en ren kanal bruger mindre strøm.

InTex’ innovative teknologi, som bl.a. bygger på forskning udført i tæt samarbejde med Teknologisk Instituts Center for Installation og Kalibrering, består af en sensor, som er monteret i bunden af tekstilkanalen. Sensoren kommunikerer løbende med en master, der er placeret i bygningen, og når det statiske tryk i tekstilkanalen rammer et bestemt niveau, vil installatøren automatisk modtage en e-mail. Derved holdes han løbende orienteret om hvilke sensorer, der har registreret en ændring og dermed hvilke tekstilkanaler, som skal rengøres.

Ny standard for mekanisk ventilation
Inden for bygningsdrift og -vedligehold fokuseres der i stigende grad på sammenhængen mellem et velfungerende ventilationsanlæg og et sundt indeklima. Eksempelvis blev der for nylig introduceret en ventilationsnorm, DS 447:2013, der som en del af BR 10 sætter nye standarder for eks. rengøring og vedligehold af mekanisk ventilation. Anders Olsen forklarer:

Rengøring har altid været et centralt element i KE Fibertecs løsninger, da vores tekstilkanaler bl.a. vedligeholdes gennem vask, hvilket skaber naturlige forudsætninger for en sund hygiejne og et lavere energiforbrug. Takket være InTex’ teknologi, der hjælper installatøren til at opnå den ideelle rengøringsfrekvens, bliver det endnu lettere at leve op til de nye ventilationsnormer.

KE Fibertec AS
Industrivej Vest 21
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19138038
P nummer: 1002938299

Kontaktperson

LAC
Lotte Aakjær Cornelius
Salgsingeniør
+45 75 36 42 00 lac@ke-fibertec.dk

Send til en kollega

0.032