23948sdkhjf
Del siden
Annonce

KUKA indvier ny robotproduktion i Asien

Premiere på videofilmen med KUKA-ambassadør Timo Boll

Augsburg/Shanghai, marts 2014 – KUKA inviterede til åbningsfest efter opstart af de nye produktionsanlæg i Shanghai: Der var inviteret hundrede gæster fra ind- og udland og en særlig gæst fra Tyskland, som er en af de mest kendte tyskere i Kina: Bordtennisstjernen Timo Boll. Et af arrangementets højdepunkter var premieren på videofilmen, hvor Boll spiller bordtennis mod en KUKA-robot.

Ved årsskiftet lød startskuddet for de nye produktionsanlæg, som tilhører tyske robotproducent KUKA Roboter GmbHs produktionssted i Kina, der har 350 arbejdspladser og en kapacitet på op til 5000 robotter om året. Det helt nyopførte produktionssted for KUKA Roboter GmbH i Shanghai er på 20.000 kvadratmeter, hvor der nu produceres KUKU-industrirobotter og -styringer direkte i Kina til det asiatiske marked. „Kina er det største og hurtigst voksende marked for robotter i verden. Vi har et langvarigt partnerskab med mange velkendte kinesiske kunder. For fortsat at kunne vokse har vi nu udvidet vores kapaciteter i Shanghai i stor stil“, siger dr. Till Reuter, bestyrelsesformand i KUKA AG.

KUKA Management havde inviteret kunder, partnere og medarbejdere fra ind- og udland til den officielle åbningsfest. Den nye KUKA-mærkeambassadør var også inviteret: Bordtennisstjernen Timo Boll. Den flerdobbelte europamester i World Cup-vinder har tætte forbindelse til sit andet sportslige hjemland: Boll er en stjerne i Kina.

Allerede inden åbningsfesten havde KUKA fået offentlighedens opmærksomhed med en verdensomspændende marketingkampagne. Virksomheden gjorde sig bemærket med en stort anlagt videoproduktion, hvor Timo Boll spiller bordtennis mod en KUKA-robot af typen KR AGILUS. Filmen (www.kuka-timoboll.com) blev offentliggjort præcist samtidigt med åbningsfesten i Shanghai. Allerede videoteaseren er blevet ses på internettet over en million gang på forskellige videotjenester. Bordtennisstjernen Timo Boll blev positivt overrasket over, at et kunstnerisk iscenesat videoklip så hurtigt kunne skabe så meget opmærksomhed: „Lige meget hvor jeg rejser hen, så spørger folk mig om videoen. Kampagnen med KUKA var ikke kun sjov at lave, men den gav også bordtennissporten et positivt image. Og det glæder jeg mig selvfølgelig meget over.“

Det er dog ikke kun med den populære kampagne, at KUKA vil vinde flere kunder i Asien. Markedspositionen skal først og fremmest styrkes vha. kortere leveringstider og en kortere afstand til kunderne på det asiatiske marked. Kong Bing, CEO KUKA Robotics China, forklarer: „Efterspørgslen i Kina efter automatiseringsløsninger med industrirobotter er kæmpestor. Jeg glæder mig meget over, at vores nye produktionsanlæg giver os en perfekt position på markedet.“ Shanghai er dermed KUKAs centrum i Asien. Det er dog ikke noget nyt, at KUKA har forbindelser til Kina. I slutningen af 90'erne begyndte de intensive relationer med Riget i Midten. Siden 2000 har KUKA været repræsenteret med sit eget datterselskab i Kina.

A selection of pictures from the Grand Opening can be found here

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032