23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Diana Lys producerer på BILA A/S

Julelys bliver i disse dage produceret på BILA A/S. Et anlæg udviklet specielt til silketryk bliver lige nu gennemtestet på BILA’s fabrik i Nykøbing Mors, inden anlægget skal installeres som en permanent del af produktionen på Diana Lys.

Vi forbinder oftest sommer med sol og varme. Årstiden er imidlertid også højsæson for produktion af julelys, fortæller Niels Knudsen, tidligere værkfører på Diana Lys: ”Hvert forår op til påske begynder vi allerede på produktionen af julelys”. Som en af nordens førende lysproducenter har Diana Lys nu valgt at optimere produktionen for rettidigt at kunne levere flere ordrer af høj kvalitet.

Fokus på præcist silketryk
Det nye anlæg skal sikre, at Diana Lys kan producere lys af højere kvalitet og samtidig reducere spildet. Med en speciel teknik er det lykkedes at videreudvikle de allerede kendte trykketeknikker, så virksomheden i én arbejdsproces kan påføre lysene tre lag silketryk. I hver af anlæggets tre stationer sikres en korrekt placering af lysene, så hvert silketryk placeres akkurat samme sted som forrige tryk. BILA A/S har med det nye anlæg udviklet en automatisering af en kendt trykketeknik med den klare fordel, at risikoen for fejltryk på lysene reduceres.

Tidligere blev silketrykket påført lysene i flere omgange, og medarbejdere fra Diana Lys skulle manuelt placere lysene korrekt for at sikre et ensartet silketryk. Også arbejdsprocessen var ifølge Niels Knudsen meget mere omstændelig: ”Efter hvert tryk blev lysene kørt på lager for at tørre. Så skulle vi hente dem igen og køre dem ind til næste lag silketryk. Det har været omstændeligt, fordi lysene skal trykkes tre gange”, forklarer han.

Med det nye anlæg er den manuelle håndtering af lysene begrænset til en indledende ilægning i anlægget og den efterfølgende pakning.

Tæt samarbejde om drift
BILA A/S har tidligere samarbejdet med Diana Lys omkring løsninger til virksomhedens fabrikker i både Danmark og Letland – et samarbejde der danner grundlag for ordren på det nye anlæg.

Udviklingen og designet af silketryksanlægget er sket i tæt samarbejde mellem Diana Lys og BILA A/S. Samarbejdet har taget afsæt i et forprojekt, hvor praktiske tests hos BILA A/S har defineret det endelige design af anlægget. ”Det har været en fornøjelse at samarbejde med Diana Lys omkring udviklingen af dette anlæg, da de igennem hele processen aktivt har spillet med. De er kommet med konstruktive ideer og løsninger i forbindelse med både test og gennemsyn af 3D tegninger og 3D modeller. Samarbejdet har sikret, at 26 års erfaring med silketryk bliver puttet ind i det nye anlæg” lyder det fra Ole Busk Sørensen, projektleder fra BILA A/S.

Til glæde for både Diana Lys og BILA A/S køres der i skrivende stund produktion på silketryksmaskinen hos BILA A/S, fordi oplæringen af medarbejdere fra Diana Lys og justeringer af maskinen herved kan ske på samme tid.
Når anlægget installeres hos Diana Lys i Hald, kan maskinen kontinuerligt producere 1000 lys i timen.

For mere information kontakt
Projektleder BILA A/S, Ole Busk Sørensen
Tlf. +45 2265 0005, E-mail obs@bila.dk



BILA A/S
Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Morsø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12047894
P nummer: 1000321731

Send til en kollega

0.047