23948sdkhjf
Del siden
Annonce

KUKA Roboter i "Transformers 4“

Den 17. juli i år kom den 4. film i "Transformers“-serien "Transformers 4 - Age of Extinction“ i de tyske biografer.

Ud over Mark Wahlberg medvirker Nicola Peltz (kendt fra „The Last Airbender“) og Jack Reynor (kendt fra „What Richard did“) i den 165 minutter lange film. Optagelserne, der begyndte i juni 2013, i USA og Kina varede i godt femenhalv måned under instruktør Michael Bays ledelse.

I den forbindelse deltog også en KUKA letvægtsrobot i form af en model, der er udviklet af det østrigske firma Wunderwerk: Den er en del af CMOCOS (Camera Motion Control System), et Motion Control System til film- og digitalkameraer af høj kvalitet, der er baseret på KUKA letvægtsrobotten. Det særlige består i, at de syv akser på robotten muliggør komplekse kamerabevægelser og kamerakørsler ud fra et statisk punkt.

Desuden er systemet så let og kompakt, at det uden problemer kan tages med på det enkelte filmset. "Kun i kraft af denne udviklede model var det muligt under 'Transformers 4' f.eks. at foretage rumlige kamerakørsler under stuntkørsler med bilen inde i førerkabinen og ud, forbi skuespiller Mark Wahlberg, udenfor og oppefra ned gennem taget og ind i køretøjet igen. Det ville ellers kun have været muligt med mange tricks og opskårne biler", fortæller Andreas Margreiter, direktør for Wunderwerk.

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032