Saftig økokrebinet med sous vide
Krebinetter af økologisk svinekød kan risikere at blive tørre og kedelige. Med sous vide og DMRI’s anvisninger bliver krebinetterne en god spiseoplevelse.
Sådan gør du:
Brug økologisk svinekød med minimum 9-15% fedt.
Tilbered de formede krebinetter i sous vide-kar.
Fasthold en centrumstemperatur på 63 grader i minimum 12 minutter - så er fødevaresikkerheden nemlig i orden.
Kødet brunes umiddelbart inden servering for at opnå stegeskorpe.
Nøjagtig tids- og temperaturstyring under sous vide sikrer, at fødevaresikkerheden er i top, svindet minimeres og du får et saftigt slutresultat.
Fødevareministeriets økologipolitik siger, at alle offentlige køkkener som minimum skal have det økologiske sølvspisemærke senest i 2020. Sølvspisemærket svarer til, at 60-90% af det samlede råvareindkøb er økologisk. For at hjælpe køkkenerne på vej har DMRI udviklet guidelines for sous vide-tilberedning af en række udskæringer - guidelines, der optimerer både udbytte og spisekvalitet af økologisk svinekød.
Kontakt DMRI for guidelines eller for at få hjælp til at komme igang.