23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Multiarena bruger tekstilkanaler til ventilation, opvarmning og køling

Multiarena giver nyt liv til kommune Nyköping Kommune i Sverige ønsker at tiltrække nye borgere, og derfor har de bl.a. fået opført en multiarena på i alt 40.000 m2.

Det tekstilbaserede ventilationssystem fra KE Fibertec er installeret i en multihal, tre sportshaller og i et fitnesscenter.

Fakta:
Rådgiver: K-Konsult Installation Sörmland AB
Installatør: Ventilationsprojekt i Nyköping AB
Materialer: Svante Lundbäck AB / KE Fibertec AS

Jævn luftfordeling og et godt indeklima
I alle rum, hvor mange mennesker er samlet, og hvor der foregår fysisk aktivitet, er det ekstremt vigtigt med et konstant luftskifte. Samtidig skal man undgå trækgener, og her er tekstilkanaler særligt velegnede, da luften bliver jævnt fordelt i hele kanalens længde.

Rådgiver foreskrev tekstilkanaler
K-Konsult Installation Sörmland AB var rådgiver på projektet, og de foreskrev tekstilbaseret ventilation i alle haller, da de har gode erfaringer med denne ventilationsform. Ifølge dem har det hele fungeret rigtig godt, lige fra installation til funktionsfærdigt ventilationssystem.

Fleksibel løsning med fleksible materialer
De mange forskellige aktiviteter, der foregår i en multiarena som denne, stiller store krav til luftdistributionen, da aktiviteterne og dermed indeklimabehovet varierer. Det kræver stor nøjagtighed ved dimensionering og stiller store krav til ventilationsproduktet.

Frisk luft i multihal
Multihallen skal bruges til håndbold, fodbold, koncerter, messer og lign., og der er plads til 3.000 tilskuere. Tekstilkanalerne anvendes til ventilation og opvarmning og styres i fire niveauer, der skal sikre en korrekt temperatur og CO2-niveau i hele hallen. Dyserne i KE-DireJet® systemet sørger for en retningsbestemt indblæsning, så luften kommer ned i opholdszonen.

Niveau 1:
Basisflow på 3,8 m3/s fordelt på de blå kanaler.
Niveau 2:
Starter ved et for højt CO2-niveau eller temperatur. I alt 10,6 m3/s
fordeles ud på de blå kanaler og de to grønne kanaler over lægterne.
Niveau 3:
Starter ved et for højt CO2-niveau eller temperatur. I alt 17,4 m3/s
fordeles ud på de blå kanaler og fire grønne kanaler over lægterne.
Niveau 4:
Efter behov kommer der 3,3 m3/s fra den grønne kanal i centrum,
hvilket giver et totalt luftflow på 20,7 m3/s.


KE Fibertec AS er førende leverandør af tekstilbaseret ventilation. Med vores specialdesignede tekstilkanaler skaber vi et godt indeklima i idrætshaller, kontorer, laboratorier, skoler osv. Tekstilkanaler kan skræddersys til næsten ethvert formål. De er hygiejniske, lette at montere og vedligeholde og kan leveres i et utal af former og farver.

Læs mere på www.ke-fibertec.dk

KE Fibertec AS
Industrivej Vest 21
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19138038
P nummer: 1002938299

Kontaktperson

LAC
Lotte Aakjær Cornelius
Salgsingeniør
+45 75 36 42 00 lac@ke-fibertec.dk

Send til en kollega

0.032