23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Succesfuldt samarbejde mellem Slagter Hallegård, Innovationsfonden og DMRI

Ønsket om at producere en bornholmsk pendant til de populære sydeuropæiske, lufttørrede skinker bragte Slagter Hallegård fra Bornholm i kontakt med DMRI.

Indehaveren af Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri på Bornholm, Jørgen Christensen, havde i nogen tid ønsket at fremstille sin egen lufttørrede skinke som en bornholmsk pendant til sydeuropæiske skinker.

Jørgen Christensen rådede over en tidligere ammunitionsbunker fra den kolde krig, og tanken var, at den måtte kunne bruges til at tørre og modne skinkerne i.

Udfordringer i det indledende arbejde bragte ham i kontakt med DMRI, og med støtte fra Innovationsfonden kunne samarbejdet begynde.

På baggrund af Hallegårdens ønsker og DMRI's erfaringer med tørring, saltning og mikrobiologisk sikkerhed i kødprodukter blev der udviklet en proces til tørrede skinker, som kunne virke i bunkeren.

Jørgen Christensen, Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri:
”Det kræver en enorm viden om styring af processen i alle detaljer,
så støtten fra [DMRI Teknologisk Institut] TI har været guld værd”.

Kombinationen af den gode idé, rådgivningen fra DMRI og de perfekte temperaturforhold i bunkeren skabte smagsfulde og autentiske skinker, og ambitionen er nu at producere fx chorizopølser og italiensk bacon på de indhøstede erfaringer.

Video på youtube

Teknologisk Institut
Gregersensvej 9
2630 Tåstrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

Send til en kollega

0.054