23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Arla-mejeri skåner miljø og sparer penge med UV-teknologi

Arla Foods Kruså opnår både miljømæssig og økonomisk gevinst ved at erstatte mikrofiltreringsanlæg med et UV-anlæg fra Lyras.

Med det nye UV-anlæg fra Lyras, kan vi genbruge vores saltlage 100 procent og dermed fjerne den CO2 der udledes ved bortskaffelse af salt-retentat. Ved mikrofiltrering, vil der nemlig være 10-12% salt-retentat, som bliver transporteret væk som spild.  

Rengøring er også blevet billigere og nemmere. Dette betyder, at vi kører CIP fra vores centrale anlæg, som nu tager 15 minutter. Dette er en væsentlige billigere løsning i forhold til rengøring af mikrofiltreringsanlæg. 


Arbejdsmiljøet for vores ansatte er blevet forbedret, og forventningen til mikrobiologi er blevet indfriet, i forhold til de ønsker, mejeriet har stillet. 


Med i de miljømæssige gevinster, tæller også lavere energi- og vandforbrug samt 10% mindre salt, fortæller pakkerichef Vagn Clausen fra Arla Foods Kruså. 


Procesoperatør hos Arla Foods Kruså, Claus Werner Fischbach, er også tilfreds med den nye teknologi. Han siger:  
”Det er meget nemmere at betjene det nye UV-anlæg ift. mikrofiltreringsanlægget. Vi styrer raslyseringsanlægget fra vores SCADA-system, lige som vi gør med resten af vores procesudstyr. Lyras anlægget virkede fra dag et.” 


Uønsket gærvækst i saltlage 
Hver gang én af mejeriets salttanke med salattern tømmes efter ét til to døgns saltning, har osten den rigtige saltprocent, for brug til bægere og glas med tilsat chili, tomat, paprika og olie. Saltlage fra tømte salttanke genbruges løbende, men behandles imellem hver ny produktion for at undgå uønsket vækst af gær.   
Førhen har Arla Foods Kruså mikrofiltreret saltlagen. Men da produktionen og efterspørgslen på salatost er stigende, var mejeriet på udkig efter et anlæg til behandling af større mængder saltlage pr. time, som kunne opnå samme gode mikrobiologi som mikrofiltreringsanlægget.  


Hilser ny teknologi velkommen  
Med 43 år i branchen som ballast, var Vagn Clausen ikke bange for at se nærmere på Lyras’ banebrydende teknologi. Den sikrer god fødevarekvalitet selv i uigennemsigtig væske ved hjælp af UV-lys, der kan eliminere bakterier og sporer.  
”Det er godt, at der kommer ny teknologi til at udfordre det eksisterende. Ny teknologi, så som raslysering, kunne godt være fremtiden på nogle områder, fordi teknologien er utrolig simpel. Den gør vores arbejde nemmere og er med til at skåne miljøet.” udtaler pakkerichef Vagn Clausen fra Arla Foods Kruså. 
 
Derfor bruger Arla Foods Kruså Lyras’ UV-teknologi:

  • 100 procent genbrug af saltlage – det tidligere spild på 10-12 procent undgås 
  • Besparelse af salt på ca. 10% 
  • CO2 udledning og omkostninger ved frakørsel af spild undgås 
  • Væsentligt billigere kemi til CIP 
  • Ønsket mikrobiologisk niveau opnås 
  • Forbedret arbejdsmiljø 
  • Rengøring fra centralt CIP-anlæg med standard kemi 
  • Fuld rengøring på ca. 15 minutter inkl. rør  
  • Besparing af energi: Lyras-anlæg bruger højst halvt så meget strøm som tidligere udstyr 
  • Besparing af vand: Lyras-anlæg bruger væsentligt mindre vand end tidligere udstyr 
  • Mere enkelt anlæg at betjene  
  • Nem commissioning: Lyras-anlæg kørte drift fra dag ét 
  • Øget kapacitet  
  • God oplevelse af grundig testperiode før indkøb samt projekt- og indkøringsfase 
Lyras A/S
Lyngvej 3
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40222103
P nummer: 1024364662

Kontaktperson

RR
Ruben Riksted
Marketing Manager
ruben.riksted@lyras.dk

Send til en kollega

0.032