23948sdkhjf

Flygtninge snuste til joblivet hos TekniClean

| Medlemsnyhed | Indrykket af TekniClean A/S

Kan du tale dansk, tysk eller engelsk, og har du lyst til at få et job i rengøringsbranchen, er der gode muligheder, selvom du er flygtning og kommer fra fx Syrien eller Afghanistan.

Det kunne 12 flygtninge konstatere, da de med stor interesse besøgte TekniClean, der er Danmarks næststørste rengøringsselskab inden for fødevarerengøring.

- Vi har altid brug for dygtige medarbejdere i TekniClean. Derfor er vi glade for samarbejdet med Jobcentret i Vejle Kommune, hvor vi løbende får besøg af flygtninge, der søger job gennem et otte-ugers introduktionsforløb til det danske arbejdsmarked, fortæller adm. direktør i TekniClean, Jane Frødstrup.

Det otte-ugers introduktionsforløb for nyankomne flygtninge fokuserer på seks udvalgte brancher med gode jobmuligheder for udlændinge. En af de brancher er rengøringsbranchen, der traditionelt har mange forskellige nationaliteter ansat.

- I TekniClean har vi godt 300 ansatte, og de kommer fra hele 35 forskellige lande. Så for os er det helt naturligt at ansætte flygtninge, blot de taler dansk, tysk eller engelsk og har lyst til at arbejde med rengøring. Det er nødvendigt at tale ét af sprogene for at kunne læse og forstå de høje krav, vi har til sikkerhed og hygiejne, fortæller Jane Frødstrup, der understreger, at flygtningene naturligvis skal have opholds- og arbejdstilladelsen på plads.

Under besøget hos TekniClean fik flygtningene blandt andet et godt indblik i arbejdsforhold, ansættelsesforhold, lønforhold og kulturen i danske virksomheder.

To søgte job med det samme
Blandt de 12 flygtninge var spørgelysten og interessen for at arbejde i TekniClean stor. Der blev spurgt indtil karrieremuligheder, løn, arbejdstider og meget andet. Særligt interesserede var afghanske Jalil Hussaine på 27 år og syriske Khaled Hamam på 28 år. Faktisk var de så interesserede, at de med samme søgte job hos TekniClean.

- Det vigtigste for mig ved at få et job er at komme fri af kommunen. At klare mig selv og stå på egne ben. Den frihed er det afgørende, siger Jalil, der arbejdede med film og medier i Afghanistan.

Den betragtning er Khaled Hamam enig i. - Jeg vil tage et hvilket som helst job. Jeg vil ikke sidde ned og tage imod penge fra andre folks løn og være under kommunen, siger Khaled Hamam.

Om det lykkes de to unge friske mænd at få job i TekniClean, ved Jane Frødstrup ikke endnu, men hun er glad for den interesse flygtningene viste.

- Jalil og Khaled har alle papirer på plads og taler et fint engelsk. Jeg er glad for, at de har lyst til at arbejde i TekniClean. Nu har de afleveret en ansøgning, og så må vi se, hvad der sker i den kommende tid, siger Jane Frødstrup med et smil.

Besøget indeholdt blandt andet
Præsentation af TekniClean
Vores arbejdsområder
Personalepolitik
Sikkerhed
Arbejdsmiljø
Arbejdsbeklædning
Arbejdstider
Lønforhold
Kvalifikationer


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TekniClean A/S

Transitvej 16
7100 Vejle
Danmark
TekniClean A/S

Send til en kollega

0.078