23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Indstøbning med epoxy

Epoxyindstøbning: Hvad er vigtigt at vide, og hvor skal man starte? ViscoTec Nordic guider dig.

Epoxyindstøbning er en populær metode til at skabe solide og holdbare produkter. Det bruges bredt inden for industrien til at beskytte og forstærke forskellige materialer. I denne artikel vil vi dykke ned i, hvordan man bruger epoxyindstøbning, samt diskutere forskellige typer 2-komponent lim og deres anvendelser.

Epoxyindstøbning involverer brugen af en blanding af to forskellige kemikalier kaldet epoxyharpiks og hærder. Når disse to komponenter blandes sammen, skaber de en kraftig kemisk reaktion, der får blandingen til at hærde og danne en stærk og holdbar plastik.

For at gennemføre en epoxyindstøbning skal du først vælge den rigtige type epoxy til dit projekt. Der findes forskellige former for 2-komponent epoxy, hvor hver type har sine egne egenskaber og anvendelser. Nogle typer er bedst egnet til små hobbyprojekter, mens andre er mere velegnede til industrielle applikationer.

En af de mest populære typer 2-komponent epoxy lim er også kendt som en 2-komponent silikone. Denne type lim har fremragende fleksibilitet og er velegnet til at lime materialer sammen, der muligvis bevæger sig eller udvides og kontraheres over tid. Det er også meget vandafvisende, hvilket gør det ideelt til udendørs applikationer.

En anden type 2-komponent lim, der ofte bruges til epoxy indstøbning, er 2-komponent polyuretan. Dette materiale er kendt for sin fremragende slag- og kemikalieresistens samt dets evne til at tilpasse sig forskellige temperaturændringer. Det er derfor et godt valg til produktion af produkter, der vil blive udsat for ekstreme forhold.

Epoxyindstøbning er en alsidig og nyttig teknik, der kan bruges til en bred vifte af applikationer. Det kan bruges til elektronikfremstilling, produkter indenfor bil- og flyindustrien, overfladebelægning mm.. Ved at vælge den rigtige type 2-komponent epoxylim og følge korrekte procedurer for blanding og indstøbning kan du opnå solide og holdbare resultater.

Når du har valgt den rigtige type 2-komponent epoxylim til dit projekt, er det vigtigt at blande det ordentligt. Dette kan gøres ved hjælp af en blandemaskine, der sikrer en grundig og ensartet blanding af harpiks og hærder. En korrekt blanding er afgørende for at opnå det ønskede resultat og sikre, at limen hærder korrekt.

Hos ViscoTec Nordic har vi blande- og doseringsudstyr til disse opgaver. Vi tilbyder både de økonomiske plug & play løsninger i form af vores populære preeflow-udstyr samt det mere komplicerede og tekniske udstyr fra ViscoTec

ViscoTec Nordic får dagligt henvendelser fra virksomheder, der er i tvivl om, hvilket materiale de skal bruge til fx indstøbning af elektronik. Vi har 30 års erfaring på dette område, og vi guider gerne. 

Hvis du har spørgsmål til dit projekt, så kontakt os på info@viscotec-nordic.com eller ring til os på 4582 8090.

Du er også velkommen til at besøge os i vores showroom ved Roskilde, hvis du vil vide mere eller køre test på vores udstyr. 

ViscoTec - Perfekt doseret!
ViscoTec Pumpen- u. Dosiertechnik GmbH er en førende systemproducent inden for væsketeknologi: Fra ekstraktion og produktforberedelse til dosering af medium til højviskositetsmedier. Produktporteføljen dækker doserings- og påfyldningsapplikationer inden for bilindustrien, e-mobilitet, elektronikfremstilling, fødevareforarbejdning, rumfart, medicinsk teknologi, farmaceutisk og mange andre industrier.
Hovedkvarteret for den teknologiske markedsleder er i Bayern. Ud over et internationalt distributørnetværk har ViscoTec datterselskaber i USA, Kina, Singapore, Indien, Frankrig, Hong Kong og Danmark og beskæftiger omkring 340 medarbejdere verden over. I 2023 registrerede ViscoTec en global omsætning på 70 millioner euro.

OBS: Scanmaster ApS blev pr. 1/1 2024 opkøbt af tyske ViscoTec, og skiftede i den forbindelse navn til ViscoTec Nordic ApS

ViscoTec Nordic ApS
Svogerslev Hovedgade 48, 1
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18075970
P nummer: 1001425362

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047