23948sdkhjf

Ergonomi i fokus

| Medlemsnyhed | Indrykket af Q-Transportmateriel A/S ▪ Q-System

Ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø er det arbejdsgiverens pligt at tilrettelægge arbejdet og indrette arbejdspladsen, så de ansatte ikke tager skade på sundhed og helbred. Med andre ord: skabe et ergonomisk arbejdsmiljø.

Hvad er ergonomi så?
Ergonomi er tilpasning af arbejdet til mennesket. Når arbejdet skal tilpasses mennesket - de ansatte i virksomheden - er det vigtigt at tage hensyn til muskler og led. Ved at planlægge arbejdet rigtigt kan man minimere risikoen for rygskader og andre skader på muskler og knogler bl.a. ved undgå tunge løft og hensigtsmæssige arbejdsstillinger.

Ifølge ”Håndbogen – Arbejdsmiljø i bygge og anlæg” af Branchearbejdsmiljørådet for Bygge og Anlæg fra 2016, så handler planlægning især om tre forhold:

  1. Arbejdsstedet skal indrettes, så det passer til den enkelte medarbejder.
  2. Maskiner og arbejdsredskaber skal passe til både arbejdet og den person, som skal udføre arbejdet.
  3. Anvend ergonomisk udformet redskaber, værktøj og tekniske hjælpemidler. Det øger sikkerheden og mindsker skaderne.

Her hos Q-System har vi ekstremt højt fokus på et godt arbejdsmiljø og at vore løsninger, ikke kun optimerer produktionen, men også forbedrer arbejdsmiljøet. Her er ergonomi og ergonomisk planlægning en top prioritet, når vi udvikler vore produkter og løsninger.

Læs også: Q-System leverer komplet system til IKEA leverandør i Rumænien

Derfor er rådgivning og sparring med kunden alfa-omega. Hvilke emner skal håndteres? Hvor meget vejer de? Hvor store/små er de? Hvem skal håndtere dem? Skal de håndteres manuelt eller automatisk? I hvilken højde skal de håndteres? Det er blot nogle af mange spørgsmål, man skal tage stilling til, om det så er en papkasse på 5 kg der skal håndteres eller et modulhus på 12 ton.

Med egen produktion skræddersyer vi ergonomisk udformede løsninger, der passer til medarbejderen, som skal udføre arbejdet, lige meget hvilken branche du bevæger dig i.

Læs også: Q-System introducerer Q-Log

Vil du gerne vide mere om vores løsninger, besøg www.q-system.com  eller ring til os på 8694 3277.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Q-Transportmateriel A/S ▪ Q-System

Hjaltevej 16, Skovby
8464 Galten
Danmark
Q-Transportmateriel A/S ▪ Q-System

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.115