23948sdkhjf

Mikkeller åbner ny ølbar

Produktionen af øl stiger nærmest lodret for tiden, så der er glade miner i bryggeriet. Der var også kø ud på gaden, da Mikkeller åbnede sin nye ølbar i København forleden.
Der er ølfestival i København i disse dage, og bryghuset Mikkeller er selvfølgelig på plads med en stand.

Danske Ølentusiasters 11.000 medlemmer kårede for nyligt bryggeriet som Årets Bryggeri for tredje gang, og det kunne man godt se på mængden af glas og nysgerrige folk omkring ølhanerne i TAP1.

- Vi er med, fordi det er en god chance til at møde folk, smage noget godt øl, og så er det sjovt – og socialt, siger Thomas Schøn fra Mikkeller.

Han sørgede aftenen igennem for at undersøge, om kvaliteten af øllet i hanerne var god nok.

Gammel drøm
5. maj åbnede Mikkeller Bar i Viktoriagade tæt på hovedbanegården og at bedømme ud fra åbningsaftenen, tegner der sig en succes.

- Vi fik en fantastisk modtagelse, der var nærmest alt for mange mennesker, og folk stod i kø ud på gaden, siger Thomas Schøn.

Baren er en gammel drøm for bryggeriets bagmænd, og ideen er, at det skal være et sted, hvor Mikkeller kan præsentere deres brede øludvalg – og måske især dem, der kommer i så lille en produktion, at de ikke bliver hældt på flaske.

Der vil være 15 slags på fad på skift, 10 egne og 5 gæster samt andre lækkerier til en god aften i byen.

Produktion vokser vildt
60 procent af Mikkellers salg går i øjeblikket til USA, hvor kunderne er vilde med bryggeriets eksperimenterende opskrifter.

Og efterspørgsel bliver ved med at stige.

I 2009 voksede produktionen med 70 procent.

- Og i april 2010 havde vi allerede produceret ligeså meget som i hele 2009, så vi går bare opad, siger Thomas Schøn.

Der er også pæn efterspørgsel fra Chile og Australien og i alt sælger bryggeriet til 17 lande.

- Så egentlig er den danske ølscene ikke den mest interessante for os, vi er meget mere inspirerede af den amerikanske scene, og derfor er det spændende, at interessen nu også går den anden vej over atlanten med vores øl til dem, siger Thomas Schøn.

Indtil videre er det ikke til at forudsige, hvornår udviklingen vil begynde at flade ud, men det bliver nok ikke snart, for der er stadig nye opskrifter, ideer og eksperimenter til gode øl under udvikling i Mikkeller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078