23948sdkhjf

Thisted-brygmester pønser altid på en ny øl

| Tip redaktionen om en historie

Globale øltrends bliver fulgt på Thisted Bryghus, og ideer til nye øl fylder brygmesterens hoved. Det er dog ikke hvad som helst, der får lov at nå forbrugerne.

Henrik Sørensen, der er brygmester i Thisted Bryghus, har været i bryggeribranchen i 30 år.

Det er blevet til en del opskrifter på nye øl og sodavand, og han får stadig nye ideer til øl.

- Jeg får en idé, til hvordan en øl kan skrues sammen, prøver mig lidt frem og forsøger lidt forskellige blandingsforhold– og så skal jeg selvfølgelig ikke være den eneste, der kan lide den, forklarer brygmester Henrik Sørensen.

Personligt kan han ikke lide weissbier og heller ikke de nye, lette øltyper med limesmag, som Tuborg ellers har stor succes med at sælge.

Brown Ale i første forsøg
En ny øl kan udover eksperimenter og ideer, også opstå ud fra en bunden opgave. Thisted Bryghus har for nylig lanceret en ny ølserie i små flasker med nydesignede etiketter. Det er en lidt mere eksklusiv serie, som sælges i 18 styks kartoner, der kan fylde hylderne i detailkæderne lidt alternativt.

Serien manglede en Brown Ale, så den måtte Henrik Sørensen udvikle.

- Man får jo noget erfaring som brygger, så med Brown Ale, sad opskriften der faktisk i første forsøg, siger Henrik Sørensen.


Inspiration fra trends
Kollegaerne i branchen er vigtige sparringspartnere, og den årlige ølfestival i København er en god anledning til at smage hinandens øl og finde inspiration.

- Vi er ikke konkurrenter men kollegaer, siger Henrik Sørensen og forklarer, at han godt kan spørge andre brygmestre til råds og låne gærtyper til eksperimenter.

Læs også: Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Henrik Sørensen lægger heller ikke skjul på, at man som brygmester bliver inspireret af andre bryggerier og på hans kontor, står der også lidt forskellige øl fra andre bryggerier.

- Det er klart, man bliver inspireret af hinandens trends, og vi har da haft flere forskellige ideer oppe at vende, siger Henrik Sørensen.

Eksempelvis er cider-trenden ikke gået forbi Thisted, men det er ikke aktuelt for bryghuset at starte en ciderproduktion.


Smagepanel siger god
I Thisted Bryghus mener man, at det ikke er nødvendigt med ølnyheder hvert år. Så Henrik Sørensen har ikke en ny øl på trapperne.

Læs også: Thisted Bryghus sender øl over Atlanten

På trods af det så pønser brygmesteren altid på noget.

- Jeg er altid i gang med noget. Det er jo sjovt at lege med forskellige eksperimenter, selvom der ikke er noget konkret på vej, forklarer han.

En ny øl eller sodavand bliver prøvesmagt i bryghuset, og er der tilpas mange, der kan sige god for den, kommer den muligvis i produktion.

Konservative forbrugere
Det er dog ikke hvad som helst, der får lov at nå forbrugerne, der er ret konservative i deres indkøb.

Eksempelvis udgør Thy Pilsner og Thy Classic sammen med de økologiske varianter over 70 procent af det solgte øl fra Thisted Bryghus.

- Det sjove skal selvfølgelig også kunne sælges, så selvom en øl falder i god smag på en ølfestival eller blandt ølentusiaster, så betyder det ikke, at den ender i handlen, forklarer Henrik Sørensen.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.171 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

Online Avis Arkiv

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

McDonald's klar med ny dansk direktør

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Nichesuccesen Adival solgt

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

Foss i nyt samarbejde med DTU

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.186