23948sdkhjf

Nordlie Food: Flere afgifter øger snyd

Fødevareimportøren fra Haslev bruger i dag mange ressourcer på at administrere de såkaldte punktafgifter. Udsigten til yderligere reguleringer kan resultere i mere snyd i branchen, vurderer direktør.
Nordlie Food kæmper i dag med regeringens mange forskellige afgiftssatser. Forhandlere af jordnødder skal eksempelvis forholde sig til tre forskellige afgifter alt afhængig af om produktet er ubehandlet, saltet eller med skal på. Og er jordnødden afslutningsvis dyppet i chokolade, så skal der tilægges yderligere en chokoladeafgift. Og det kræver sit at holde styr på, forklarer direktøren hos Nordlie Food, Steffen Hansen-Nord til Berlingske Business.

- Virvaret af forskellige afgifter betyder, at vi helt afholder os fra at gå ind i blandingsprodukter som blandede myslityper. Det kan let blive meget kringlet, hvis man f.eks. anvender 12 procent hasselnødder, 17 procent cashewnødder og mange andre nødder. Man kommer let i en situation, hvor der er for meget eller lidt af den ene type nødder, og så rammer man forkert med afgifterne, uddyber han over for avisen.

Mellem 2012 og 2018 skal afgifterne individuelt reguleres fire gange i opadgående retning. Hermed bliver der endnu mere at holde
styr på for blandt andre Nordlie Food. Steffen Hansen-Nord vurderer, at de mange afgifter i forvejen kræver et komplekst IT-system, så han er overbevist om, at det store administrative bøvl er blandt årsagerne til, at der opleves meget snyd i branchen.

Han ser dog frem til, at den omdiskuterede vægbaserede emballageafgift er på vej ud. Den omtaler Steffen Hansen-Nord som en hul-i-hovedet afgift, der i dag betyder, at importvirksomhederne typisk må tømme glas for indhold for at veje emballagen individuelt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063