23948sdkhjf

Irma og Salling sagde ja

Med hjælp fra Økologisk Landsforening og Smagen af Danmark er det lykkedes to nordjyske ildsjæle at starte egen produktion af økologiske færdigretter, som nu er på hylderne i både Irma og Salling.
Det er Edith Agerbo og Kate Bryrup, der sammen med en række landmænd omkring Halvkær Ådal har taget springet og stiftet firmaet Halkær Ådal Økologisk. Og de to kvinder står selv ved gryderne, når de hver uge tilbereder 900-1.200 økologiske færdigretter i køkkenet under Plejehjemmet i Løgstør. Det skriver Nordjyske Stiftstidende søndag.

- Mad skal smage godt. Og det gør den kun hvis den bliver lavet fra bunden af gode råvarer. Så vi laver selv det hele – lige fra den oksefond, der skal i, til de grøntsager og den sovs, som omgiver kødet, forklarer Edith Agerbo til avisen.

Kate Bryrup producerer selv kyllinger og ænder, mens Edith Agerbo er tidligere forpagter på Halkær Kro. Sammen med de øvrige lokale producenter håber de, at anpartselskabet vil vokse sig større. Og potentialet er der i hvert fald på papiret, for Halkær Ådal Økologisk er for så vidt vides de eneste på markedet med økologiske færdigretter.

Ud over Irma og Salling sælges de foreløbig tre forskellige økologiske færdigretter desuden hos købmanden i Barmer, Helsehjørnet, Jordens Frugter, Korsmedergaard og Butik Køster. Herudover driver Halkær Ådal Økologisk også egen webshop, hvor der måske udvides med en fjerde vegetarisk menu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078