23948sdkhjf

Foodtag vil udnytte hestekødsskandalen

Den nytiltrådte bestyrelsesformand i Nordjysk Fødevare Netværk, Jens Uggerhøj, har stor tiltro til, at endnu flere fødevarevirksomheder vil få øjnene op for foodtag.
Jens Uggerhøj, nytiltrådt bestyrelsesformand for den erhvervsdrivende fond Nordjysk Fødevare Netværk, ser store muligheder for at udnytte den usikkerhed, som mange forbrugere føler efter bl.a. hestekødsskandalen.

Nordjysk Fødevare Netværk (NFN) arbejder med udvikling og drift af fødevaresporing af alle former for fødevarer fra de mindste til de største producenter. Med fødevaresporingsystemet foodtag sættes nye standarder for fødevaresikkerhed, gennemskuelighed og højt informationsniveau for alle led i kæden fra hav og jord til bord. Der findes på verdensplan kun to uafhængige fødevaresporringssystemer, hvoraf det ene er foodtag.

- Vi har store forventninger til at foodtag systemet nu tages i brug af endnu flere fødevarevirksomheder, siger Jens Uggerhøj.

Systemet er lige anvendeligt om man er en stor virksomhed med et fuldstændigt automatiseret dataflow som ønsker at tilbyde synlig sporbarhed, eller man er en mindre virksomhed der ønsker at tilbyde sporbarhed for eksempelvis at adskille sig fra konkurrenterne. Foodtag systemet giver bl.a. forbrugeren svar når man står i indkøbssituationen med ganske få ’klik’ på mobiltelefonen.

- Vi oplever en stigende at interesse for foodtag fra mange dele af branchen. Tidligere har det primært være virksomheder som af idelogiske årsager gerne ville fortælle om deres produkter; men nu taler vi med mange i hele fødevarebranchen - fra landmanden til detailhandlen, supplerer direktør for foodtag, Hardy Jensen.

Få mere information på www.nordjyskfood.dk og www.foodtag.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078