23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Det sker: Grundkursus i hygiejnisk design

IPU Teknologiudvikling og Stålcentrum udbyder to kursusdage i hygiejniske designprincipper for enkeltudstyr og procesanlæg.

Kurset henvender sig til fødevare-, foderstof-, bioteknologisk og farmaceutisk industri med følgende primære målgruppe:

  • Tekniske medarbejdere og produktionsmedarbejdere i procesindustrien som deltager i beslutninger om indkøb af maskiner og inventar, samt ændring af anlæg, eller på anden måde har medansvar for produkternes sikkerhed og sundhed
  • Produktudviklere, konstruktører og salgskonsulenter hos producenter af maskiner og udstyr til procesindustrien
  • Rådgivende ingeniører som designer procesanlæg samt teknikere som deltager i vedligehold/tilpasning af procesudstyr
Det giver kurset

Kurset giver grundlæggende viden om hygiejnisk design af udstyr.

  • Er du køber/forbruger af udstyr, vil du kunne anvende denne viden til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring - både med hensyn til tidsbesparelse og sikring af at mikroorganismerne ikke hober sig op i udstyret samt ved ”trouble-shooting”.
  • Er du designer/konstruktør vil du efter kurset kunne udnytte hygiejnisk design både i fremstillingsfasen af udstyr fra tegningsstadiet frem til slutafprøvningen af udstyret.
Deltagerforudsætning

Kendskab til udstyr til fødevare-, bioteknologisk eller farmaceutisk industri, gerne erfaring fra udviklings-, vedligeholds- og hygiejnesikringsopgaver i disse industrier.

Indhold

Hygiejniske designprincipper for enkeltudstyr og procesanlæg vil blive gennemgået ved hjælp af eksempler beskrevet i lovgivningen samt ud fra EHEDG’s guidelines og DS/EN 1672-2 + A1:2009

Du vil få et indblik i korrosion, den bakteriologiske verden og sammenhæng mellem udstyrs design og de evt. mikrobiologiske problemer der kan opstå ved fejldesign.

Teoretisk gennemgang af hygiejnisk design ud fra følgende vinkler:

  • Hygiejnevalidering og certificering
  • Mikrobiologi
  • Åbent/lukket udstyr
  • Samlinger og svejsninger
  • Rengøring
  • Materialer og overfladers beskaffenhed
Kurset er planlagt til at løbe af stabelen den 1.-2. maj 2013 - Aalborg Universitet Esbjerg, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Klik her for mere information, program og tilmelding.

eller send en mail til

pvn@ipu.dk

eller

info@staalcentrum.dk

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.14