Kurset henvender sig til fødevare-, foderstof-, bioteknologisk og farmaceutisk industri med følgende primære målgruppe:
- Tekniske medarbejdere og produktionsmedarbejdere i procesindustrien som deltager i beslutninger om indkøb af maskiner og inventar, samt ændring af anlæg, eller på anden måde har medansvar for produkternes sikkerhed og sundhed
- Produktudviklere, konstruktører og salgskonsulenter hos producenter af maskiner og udstyr til procesindustrien
- Rådgivende ingeniører som designer procesanlæg samt teknikere som deltager i vedligehold/tilpasning af procesudstyr
Kurset giver grundlæggende viden om hygiejnisk design af udstyr.
- Er du køber/forbruger af udstyr, vil du kunne anvende denne viden til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring - både med hensyn til tidsbesparelse og sikring af at mikroorganismerne ikke hober sig op i udstyret samt ved ”trouble-shooting”.
- Er du designer/konstruktør vil du efter kurset kunne udnytte hygiejnisk design både i fremstillingsfasen af udstyr fra tegningsstadiet frem til slutafprøvningen af udstyret.
Kendskab til udstyr til fødevare-, bioteknologisk eller farmaceutisk industri, gerne erfaring fra udviklings-, vedligeholds- og hygiejnesikringsopgaver i disse industrier.
IndholdHygiejniske designprincipper for enkeltudstyr og procesanlæg vil blive gennemgået ved hjælp af eksempler beskrevet i lovgivningen samt ud fra EHEDG’s guidelines og DS/EN 1672-2 + A1:2009
Du vil få et indblik i korrosion, den bakteriologiske verden og sammenhæng mellem udstyrs design og de evt. mikrobiologiske problemer der kan opstå ved fejldesign.
Teoretisk gennemgang af hygiejnisk design ud fra følgende vinkler:
- Hygiejnevalidering og certificering
- Mikrobiologi
- Åbent/lukket udstyr
- Samlinger og svejsninger
- Rengøring
- Materialer og overfladers beskaffenhed
eller send en mail til
pvn@ipu.dk
eller
info@staalcentrum.dk
.