23948sdkhjf

Kapitalindsprøjtning til Skare Meat Packers

Et stort underskud i Skare Meat Packers dækkes ind med en kapitalindsprøjtning på 16 mio. kr.
Skare-koncernen sælger kød til detailhandlen og for blot fem år tilbage indbragte den forretning en to-cifret millionindtægt til sin ejerkreds, der består af Kurt Skare og børnene Kim og Gitte Skare. Men de seneste to år er selskabet kommet ud med et negativt resultat.

Skare Meat Packers har de seneste fem regnskabsår haft en stabil omsætning i niveauet 1 mia. kr. - i 2011/12 en anelse over på knap 1,1 mia. kr. Og årets resultat på 16 mio. kr. er da også utilfredsstillende, kommenterer ledelsen i relation til regnskabsopgørelsen.

16 mio. kr. til at dække underskud
Årets resultat er bl.a. negativt påvirket af 4 mio. kr. til ekstraordinære poster og derudover har Skare det seneste år haft store problemer med at få kunderne til at betale for de stigende kødpriser. Og ledelsen forklarer også den negative udviklingmed for høje lønomkostninger i Danmark, hvilket forringer selskabets konkurrenceevne i sammenligning med udenlandske konkurrenter.

Som konsekvens af den negative udvikling indskyder ejerne 16 mio. kr. som dækker finansieringen og egenkapitalpåvirkningen af årets underskud. Ved årets udgang er egenkapitalen på godt 11 mio. kr. dermed i behold.

- Det seneste regnskabsår har været træls for os. Det skyldes blandt andet, at efterspørgslen er moderat på grund af krisen, siger Kurt Skare i en kommentar til Børsen.

Skare Meat Packers forventer en fortsat stabil omsætning i det nye regnskabsår, og ledelsen forventer også at kunne øge indtjeningen i takt med, at salgspriser og udsalgspriser normaliseres. Derudover forventes en øget indtjening som følge af en række igangværende rationaliseringer, påpeges det i ledelsesberetningen.

Ligeledes forventer ledelsen, at millionudvidelsen med det nye kreaturslagteri vil bidrage posivtivt på volumen, omsætning og indtjening i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066