23948sdkhjf

Fra ord til handling: Anbefalinger fra vækstteam klar

Peder Tuborgh, som står i spidsen for Vækstteam for fødevarer, har torsdag fremlagt sine anbefalinger for regeringen. Han glæder sig nu til at få ordene omsat til handling.
Det danske fødevareerhverv er et af de områder, hvor Danmark har international konkurrencekraft. Derfor nedsatte regeringen sidste år et Vækstteam for fødevarer, der skulle komme med konkrete anbefalinger til, hvordan vi understøtter et stærkt fødevareerhverv og får skabt øget vækst og flere danske arbejdspladser på området.

Vækstteam for fødevarer overrakte torsdag sin rapport til erhvervs- og vækstministeren, fødevareministeren og uddannelsesministeren. Heri er beskrevet 13 anbefalinger, som er fokuseret inden for fem hovedområder:

  • En bæredygtig og ressourceeffektiv fødevareproduktion i vækst
  • Løsningsorienteret regulering og kontrol
  • Vækstorienteret fødevareforskning og –udvikling
  • Talent og dynamik i fødevaresektoren
  • Fokuseret og strategisk eksportindsats

I Danmark har vi alle muligheder for at bidrage til at løse verdens fødevareudfordringer. Forudsætningen for succes er social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Her er Danmark godt med og den historie skal vi samles om på eksportmarkederne Hvis vækstteamets vision om vækst i fødevareerhvervet skal virkeliggøres peger vi bl.a. på behovet for en bæredygtig udvidelse af råvaregrundlaget, at fokusere og erhvervsrettet ressourcerne indenfor forskning, innovation og uddannelse og en smidigere miljøregulering, der beskytter miljøet og tager hensyn til behovet for vækst. Nu glæder jeg mig til at få anbefalingerne omsat til handling, siger formand for vækstteamet for fødevarer Peder Tuborgh i forbindelse med rapportens offentliggørelse.

Fødevareminister Mette Gjerskov er enig i, at fødevaresektoren har et kæmpe potentiale for at bidrage til vækst og arbejdspladser i alle dele af Danmark.

- Vækstteamet har med sine anbefalinger givet et stort bidrag til at potentialet realiseres på et bæredygtigt og ressourceeffektivt grundlag. Jeg kan ikke mindes et så entydigt klart og ansvarligt budskab fra fødevaresektoren. I kombination med anbefalingerne fra Natur- og Landbrugs Kommissionen har vi nu et unikt grundlag for at skabe arbejdspladser og løfte Danmark og fødevareerhvervet ud af krisen, er fødevareministerens umiddelbare kommentar til rapporten.

Link til rapport med anbefalinger fra vækstteam for fødevarer

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125