23948sdkhjf

Nordens bedste tjenere skal dyste på Foodexpo

For første gang nogensinde bliver der afholdt nordisk mesterskab for tjenere. Konkurrencen afvikles i forbindelse med fødevaremessen Foodexpo i Herning, hvor også nordens bedste kok kåres.
Konkurrencen om titlen som "Nordic Waiter 2014" afvikles parallelt med Nordens Bedste Kok. De fem finalister skal samarbejde med kokkene om at servere og præsentere maden på bedste vis. Og for arrangørerne er der et helt klart mål med at udvide de nordiske mesterskaber til også at omfatte tjenere:

- Målet er at højne det nordiske køkken endnu mere. Vi har i forvejen nogle af verdens bedste kokke. Men et køkken og en kok kan ikke stå alene. Tjenerjobbet er ligeså vigtigt for, at gæsterne får en god madoplevelse. Derfor søsætter vi nu for første gang en prestigefyldt nordisk tjener-konkurrence, fortæller Uffe Nielsen, som er præsident for Nordic Chef Association og arrangør af mesterskabet.

Det bliver de fem nationale vindere af Årets Tjener-konkurrence i henholdsvis Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island, der skal dyste om titlen "Nordic Waiter 2014".

- En dygtig tjener skal ikke bare stille en tallerken på bordet. En god tjener skal kunne fortælle om råvarerne og retterne, udvælge oste og informere om vin samt skabe en god stemning ved bordet. Det overordnede mål er at højne prestige og opmærksomhed omkring tjenerjobbet. De skal på lige fod med kokkene være med til at sætte det nordiske køkken på verdenskortet, forklarer Uffe Nielsen.

Fuld gang i Foodexpo
Både den nye nordiske tjener-konkurrence samt Nordens Bedste Kok 2014 finder sted i MCH Messecenter Herning i forbindelse med Nordens førende fødevaremesse, Foodexpo.

- Det er første gang, der afholdes en nordisk tjenerkonkurrence, og derfor har vi også valgt at placere det i Herning i forbindelse med Foodexpo. Her har vi god erfaring fra tidligere kokkekonkurrencer og ved, at tingene er i orden, og at nye tiltag lykkes. Med Messecentrets professionelle stab skaber MCH de bedste rammer for en Nordisk Tjener-konkurrence på højt internationalt niveau, udtaler Per Mandrup, manager for det danske kokkelandshold.

I MCH er forberedelserne til Foodexpo 2014 i fuld gang. 139 udstillere har allerede reserveret stand, og hos arrangørerne glæder man sig over, at messen nu også får æren af at være vært for den første nordiske tjenerkonkurrence.

- Det er en stor ære og tillid, vi får af Nordisk Køkkenchef Forening, og vi er meget stolte over, at vi nu også får lov til danne rammer om de nordiske tjenermesterskaber, ligesom vi er vært for de prestigefyldte kokkemesterskaber. Vi er klar og glæder os til at lægge gulv, gryder og gæster til konkurrencerne, udtaler Foodexpo's projektleder Carina Høgsted Kirkegaard, MCH Messecenter Herning.

Foodexpo er Nordens førende fagmesse for detailhandlen, hotel-, restaurant- og fødevarebranchen. Messen gennemføres 16.-18. marts 2014 i MCH Messecenter Herning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079