23948sdkhjf

Innovation og videreudvikling af ideer fra producenter

Azelis Danmark er en del af den store globale Azelis-koncern, som giver et meget bredt og stærkt grundlag for at hjælpe kunder med at videreudvikle deres ideer til blandt andet grønne løsninger på fødevareområdet, som der er stor fokus på i detailhandlen og industrien.

Azelis er en stor global koncern med fokus på mange områder, men Azelis Danmarks største marked er fødevareingredienser, og her er der, som i mange andre brancher, fokus på klima. Det gælder for eksempel erstatninger for kød med plantebaserede løsninger, som kan reducere vores fremtidige CO2-aftryk. Azelis er et distributionsselskab, der dækker i blandt andet Norden og Baltikum, siger Business Manager, Per Nygaard:

"Fødevareområdet dækker omkring 40-45 procent af vores omsætning i Norden, så det er her, vi har fokus på at udvikle løsninger, der har mindre klimapåvirkning, hvilket detailledet er meget optaget af. Det handler i høj grad om at finde vegetabilske alternativer til kød, som forbrugerne vil acceptere, og som kan konkurrere på prisen. Vores opgave er at hjælpe vores kunder med at udvikle, videreudvikle eller løse deres problemer ud fra vores brede viden på området. Vi har samarbejde med dygtige producenter, som vi kan give det sidste skub i et område af markedet, der vil være i rivende udvikling i fremtiden."

Innovationsteams har en vigtig rolle i udviklingen af nye løsninger

Ifølge Per Nygaard er Azelis' innovationsteam en gruppe teknikere med stor erfaring, som både forfølger deres egne ideer og løser kundernes udfordringer. Det er en vigtig del af virksomhedens udvikling, at innovationsteamet kan bidrage med løsninger, der kan bidrage til delvis udskiftning eller alternativer til kødprodukter.

"Vi kører for eksempel et projekt med ærteprotein, som kan erstatte en del af indholdet i hakket oksekød og derved reducere CO2-udledningen. Derudover optager proteinet vand, og det bliver der, når kødet bruges i madlavningen. Dette er noget, innovationsteamet har udviklet på med alle typer kød (ko, svin, kylling, kalkun etc.), og Azelis er i gang med at teste produktet, som på sigt også skal bruges som en fødevare i sig selv. Hele denne udvikling med plantebaseret erstatninger etc. er en lang proces fra idé, over udvikling og til forbrugerne vænner sig til og accepterer løsningen Der går nok en del år, før kød for alvor presses ud af markedet, selvom nutidens unge har en helt anden holdning til at spise andet end kødbaserede måltider,” mener han.

Flere alternativer til kød til konkurrencedygtige priser i fremtiden

Baggrunden for den brede viden fra en stor koncern sammen med innovationsteamet og dygtige producenter, der ønsker at udvikle nye løsninger, der kan konkurrere på markedet, gør Per Nygaard optimistisk med hensyn til fremtiden for Azelis' løsninger.

"Vi beskæftiger os med stort set alle ingredienser indenfor fødevarer og har et godt kendskab til ingrediensernes funktionalitet i produkterne, hvilket er en vigtig faktor. Vi vil udvikle vores samarbejder og stille vores produkter til rådighed for kunder, der ikke har de store ressourcer til udvikling i forhold til deres størrelse. Vores innovationsteam arbejder med andre områder end køderstatninger, men det er et afgørende område, hvor der skal være et varieret varesortiment i køle- og frysediske i detailhandlen til en konkurrencedygtig pris. Det er en af de opgaver, vi skal være med til at løse,” siger han.

Om Azelis

Azelis Danmark er ansvarlig for salget af specialkemikalier til Norden & Baltikum. Forretningen startede i 1915 under Brøste-familien og opnåede anerkendelse som en førende leverandør af salt, kemikalier og fødevareingredienser i Norden. I dag tilbyder Azelis et omfattende udvalg af produkter og integrerede tjenester, der dækker hele værdikæden fra indkøb, import, logistik, lagerstyring og distribution. Azelis Danmark er ekspertisecentret for Azelis Scansmoke ingredienser og aromakemikalier. Azelis' Agri/Horti-forretning udvikler gødningsløsninger til frugt og bær, grøntsager og udendørsbrug, herunder økologisk landbrug, som sælges under Pioner-mærket.

Læs mere på www.azelis.com

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093