23948sdkhjf

Fremtidens kød er snart klar til køledisken

Nyt koncept for kød er et seriøst bud på fremtidens mere grønne kødvalg, som Azelis introducerer. Her er 30 procent mindre i kød i hakkekødet, hvor kødet er erstattet af blandt andet ærteprotein. Smagen er stort set uændret, mens struktur og tekstur er bevaret.

Der er mange bud på grønne erstatningsprodukter inden for fødevarer, men det kan være svært at overbevise begejstrede kødspisere om det attraktive i disse muligheder. Azelis er en stor global koncern med fokus på mange områder, men Azelis Danmarks største marked er fødevareingredienser, og her er der, som i mange andre brancher, fokus på klima. Det gælder for eksempel de plantebaserede løsninger, som kan reducere vores fremtidige CO2-aftryk.

”Vi er begejstrede for at introducere en virkelig banebrydende innovation i fødevareverdenen i form af Azelis Hybrid Meat Concept - hybridkød. Dette produkt kombinerer det bedste fra begge verdener – den gode smag, konsistens og tekstur af kød og de bæredygtige fordele ved ærteprotein. Man kan ikke smage eller se forskel, men man kan gøre en forskel for klimaet ad den vej. Hybridkød-konceptet gør det muligt at reducere kødindholdet i al slags hakket kød og produkter, hvor hakket kød er en del af opskriften som for eksempel frikadeller, pølser og hamburgere,” fortæller Gert Schnoor, administrerende direktør hos Azelis Danmark.

Mål om mindre klimapåvirkning uden kompromis på kvaliteten

Azelis’ hybridkød er en unik sammensætning af ingredienser, der, når de blandes sammen, skaber et forbløffende slutprodukt, der scorer højt på parametrene – pris, CO2-reduktion, mindre svind, samme holdbarhed, god spisekvalitet og fantastisk tekstur samt mere saftighed sammenlignet med 100 procent hakket kød, siger Gert Schnoor og tilføjer, at konceptet fungerer både med oksekød, svinekød, kylling, lam og gris.

”Fødevareområdet fylder over 50 procent af vores omsætning i Norden, så det er vigtigt, at vi har fokus på at udvikle løsninger, der har mindre klimapåvirkning, hvilket detailledet er meget optaget af. Det handler i høj grad om at finde vegetabilske alternativer til kød, som forbrugerne vil acceptere, og som kan konkurrere på prisen, og det mener vi, at vi har med vores hybridkød,” understreger han.

Det bliver svært at smage forskel på det nye mere grønne hakkede kød fra Azelis og det traditionelle. (Foto: Azelis Denmark)

Innovationsteam i samarbejde med producenter udvikler de nye løsninger

Det er Azelis’ innovationsteam, som har arbejdet med ærteproteinet og andre ingredienser som et reelt bud erstatningen i kødet, sammen med producenter, der gerne vil udvikle nye løsninger, som er konkurrencedygtige på markedet. Hos Azelis beskæftiger de sig med stort set alle ingredienser indenfor fødevarer og har et godt kendskab til ingrediensernes funktionalitet i produkterne, hvilket er en vigtig faktor.

”Vi vil udvikle vores samarbejder og stille vores produkter til rådighed for kunder, der ikke har de store ressourcer til udvikling i forhold til deres størrelse. Hybridkød er et eksempel, som vi tror kan være med til at gøre en forskel for forbrugernes valg i kølediskene og dermed være med til at reducere CO2-udledningen fra kød. Det er afgørende, at der er et varieret varesortiment i køle- og frysediske i detailhandlen til en konkurrencedygtig priser,” mener Gert Schnoor.

Om Azelis

Azelis Danmark er ansvarlig for salget af ingredienser til Norden & Baltikum. Forretningen i Norden startede i 1915 under Brøste-familien og opnåede anerkendelse som en førende leverandør af salt, kemikalier og fødevareingredienser i Norden. I dag tilbyder Azelis et omfattende udvalg af produkter og integrerede tjenester, der dækker hele værdikæden fra indkøb, import, logistik, lagerstyring og distribution. Azelis Danmark er ekspertisecentret for Azelis Scansmoke ingredienser og aromakemikalier. Azelis' Agri/Horti-forretning udvikler gødningsløsninger til frugt og bær, grøntsager og udendørsbrug, herunder økologisk landbrug, som sælges under Pioner-mærket.

Læs mere på www.azelis.com

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094