23948sdkhjf

Ledelsen bag Gorm's afviser konkursrytteri

I marts blev Gorm's Pizza erklæret konkurs efter ejerkredsen selv kastede håndklædet i ringen. 

Berlingske har talt med stifter Gorm Wisweh og administrerende direktør Christian Madsen, der for første gang siden kollapset, sætter ord på nedturen.

Siden konkursen har blandt andet Ekstra Bladet skrevet, at ubetalte millionregninger til staten nu er parkeret i konkursboet. Selskabet efterlader blandt andet 14,1 millioner kroner i gæld til Vækstfonden og Gældsstyrelsen i det konkursramte selskab.

Gorm Wisweh og Christian Madsen fortæller til Berlingske, at ledelsen gjorde alt hvad man kunne for at undgå konkurs:

- Med den kamp, vi har kæmpet, og det ansvar, vi har taget, føles det altså meget voldsomt at blive slået i hartkorn med konkursryttere og lignende typer. Der har altid været fokus på ordentlighed i Gorm's, også i den her proces, siger Gorm Wisweh til avisen og henviser til, at ledelsen tidligt i 2022 søgte hjælp hos Erhvervsstyrelsens Early Warning-enhed, der rådgiver virksomheder i krise.

Til avisen fortæller Christian Madsen, at de 14,1 millioner kroner udgør klart størstedelen af gælden.

Derudover kommer krav fra kreditorer som fødevareproducenter, transportører og andre leverandører, som kuratellet i øjeblikket er ved at få et overblik over.

De to vil ikke ud med, hvor meget de selv har tabt på konkurserne i de i alt 15 konkursramte selskaber eller hvor meget de har betalt for at købe brandet og restauranterne ud.

Gorm’s-kæden blev i marts begæret konkurs efter tre år med et samlet underskud på 31,3 millioner kroner. Nedturen skyldtes coronanedlukninger samt inflations- og energikrisen.

Gorm's blev stiftet i 2009. Den første restaurant åbnede i Magstræde i København.

GORM'S HOLDING ApS
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste -0,5 -0,2 -1,0
Resultat før skat -7,4 -14,8 -9,1
Årets resultat -7,3 -14,8 -9,2
Balancestatus 28,8 26,5 29,1
Egenkapital 9,8 5,4 23,5
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11