23948sdkhjf

I dag må fjerkræ igen komme ud i det fri

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen fra i dag kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner hos professionelle fjerkræavlere skal være under tag/fuglenet eller lukket inde.

Samtidig bliver igen tilladt at tage til udstillinger med høns og andet fjerkræ, fortæller styrelsen i en pressemeddelelse.

Dermed slutter knap fem måneder, hvor fjerkræ fra økologiske besætninger og frilandsbesætninger har været indelukket for at undgå, at dyrene bliver smittet med den smitsomme fugleinfluenza H5N1.

Beslutningen er baseret på Dansk Veterinær Konsortiums vurdering af risikoen for fugleinfluenzasmitte fra de vilde fugle. Overvågning viser, at forekomsten af fugleinfluenza blandt både vilde fugle og fugle i fangenskab er dalet i både Danmark og resten af i Europa.

- Sidst en større, professionel fjerkræbesætning i Danmark blev ramt af fugleinfluenza, var i midten af januar. Men det er ikke mere end en måned siden, at en mindre besætning med 60 dyr ved Ramløse blev smittet. 

- Derfor vil jeg gerne minde om, at trækfuglene stadig kan bringe smitten med sig den næste måneds tid. Og fordi vilde fugle tiltrækkes af foderpladserne, bør fjerkræ ikke fodres i det fri uden overdækning', siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen Charlotte Vilstrup Castle i pressemeddelelsen.

Blandt andet hobbyhønseavlere med hønsegårde under 40 kvadratmeter og andre med færre end 100 fugle har været undtaget for det indespærringskrav, som Fødevarestyrelsen ophæver torsdag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064