23948sdkhjf

Hestekødssag medfører stramninger fra EU

EU Kommissionen planlægger stramninger af lovgivningen i kølvandet på den store hestekødssag, men det vil ikke standse snydere, lyder kritikken.
Den såkaldte hestekødssag får nu EU Kommissionen til at varsle stramninger på området med fokus på økonomiske sanktioner, uanmeldte kontrolbesøg, hestepas, testning og øget obligatorisk oprindelsesmærkning for at komme de folk, der ønsker at snyde, til livs.

Det er helt på sin plads at kigge systemerne efter i sømmene efter en stor svindelsag, mener Lotte Engbæk Larsen, der er markedschef hos Dansk Erhverv.

- Hestekødsskandalen bunder i ren svindel, som skal standses, og der er tale om klar overtrædelse af eksisterende regler. Derfor er ikke behov for helt nye kontrolsystemer, men for en bedre håndhævelse af eksisterende regler, tættere leverandørkontrakter, måske inddragelse af certificeringsordninger, øgede kvalitetsprocedurer og øget samarbejde landene imellem. Det vil være oplagt med inddragelse af Europol, som har kompetencer inden for optrevling af svindel med bl.a. fødevarer, siger hun.

Som en del af den nye EU-mærkningsforordning skal Kommissionen udarbejde en rapport om obligatorisk mærkning af kød som ingrediens, hvilket ikke møder forståelse hos Dansk Erhverv. Rapporten, som ventes til efteråret 2013, vil også indeholde en cost-benefit-analyse af omkostningerne ved at indføre yderligere oprindelsesmærkning.

- Dansk Erhverv er imod øget obligatorisk oprindelsesmærkning af kød som ingrediens i fødevarer, da det er omstændeligt og alligevel ikke vil kunne forhindre, at nogle virksomheder bevidst svindler, ved for eksempel at sælge hestekød som oksekød, pointerer Lotte Engbæk Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.578