23948sdkhjf

Kæmpehandel er på plads: Fiskegigant har rokeret rundt i de øverste lag

Den islandske fiskekoncern Brim har fået konkurrencemyndighedernes godkendelse af koncernens køb af halvdelen af aktierne i Polar Seafood Denmark. 

Dermed er også det planlagte direktørskifte i Polar Seafood en realitet: Helge Nielsen er fratrådt som direktør og erstattet af den hidtidige bestyrelsesformand, Henrik Leth.

Brim har købt sin halvdel af koncernen af Helge Nielsen, Bent Norman Petersen og Louise Schouv Petersen. Ifølge fiskerimediet seafoodsource.com var prisen 625 millioner kroner.

Den anden halvdel er fortsat ejet af Polar Seafood Greenland, der i forbindelse med handlen også har foretaget ændringer på topplan:

Milliardvirksomhedens grundlægger, Jens Kristian Friis Salling, har overdraget sin halvdel af koncernen til sine børn, Laila Friis-Salling og Bent Friis Salling. Sidstnævnte skal nu stå i spidsen for Polar Seafood Greenland sammen med Miki Jonas Brøns, der ejer den anden halvdel, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Miki Jonas Brøns kom ind i ejerkredsen, da hans far, Anders Brøns, mistede livet i en drukneulykke i Aalborg i december 2018.

Polar Seafood Denmark har hovedkvarter i Vodskov i Nordjylland, hvor cirka 50 medarbejdere står for salg, logistik og administration. Det senest offentliggjorte regnskab viste en omsætning på 3,8 milliarder kroner og et overskud på knap 230 millioner.

Moderselskabet Polar Seafood Greenland driver en stor fiskeflåde, der fisker ved Grønland og har flere fiskefabrikker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Emballagefirma har succes med at lade medarbejderne bestemme det hele selv
Rynkeby kritiseret for at vildlede på juiceemballage
Royal Unibrew brygger nu øl på solskin
Priskrigen med Coop var med til næsten at halvere Stryhns overskud
Tidligere Arla-leder overtager familieejet ostemejeri efter dødsulykke
Rygterne talte sandt: Arla klar med plantebaseret Lurpak i 2024
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125