23948sdkhjf

Drikkevare-opfindelse venter stadig på det store gennembrud

I 2021 bragede Hydract ind på Firtst North-børsen i en stærkt overtegnet notering.

Holstebro-virksomheden har udviklet en løsning, som gør produktionen hos drikkevareproducenter mere effektiv og bæredygtig, fordi man bruger vandhydraulik til at styre ventilerne i stedet for trykluft.

Teknologien er allerede testet hos Carlsberg i Fredericia, og håbet var et internationalt gennembrud efter børsintroduktionen. Men det lader stadig vente på sig, viser Hydracts regnskab for 2022, som blev offentliggjort mandag.

Omsætningen endte på beskedne 1,4 mio. kr., og resultat før skat blev et underskud på 13,0 mio. kr. Sidstnævnte var en fordobling af underskuddet fra året før.

- I 2022 blev kendskabet til Hydracts komplette produktprogram og digitale løsninger til fødevareindustrien og lignende industrier, øget markant. Dette skete gennem opsøgende kontakt til potentielle kunder samt en systematisk anvendelse af digitale medier. Men indsatsen til trods har Hydract stadigvæk til gode at bevidstgøre kunderne på strategisk niveau, om hvilken afgørende positiv indvirkning Hydract kan have for deres bæredygtighedsindsats, effektivitet og indtjening, siger CEO Peter Espersen og bestyrelsesformand Lars Johansson i en kommentar til regnskabet.

- Med det styrkede kapitalgrundlag, som Hydract netop nu søger, vil salgsindsatsen være centreret, om hvilke strategiske fordele vores produkter og løsninger kan give kunderne i forhold til bæredygtighed og virksomhedens forretningsudvikling, fortsætter de.

Det er ikke lykkedes Hydract at lande nogen ordrer af betydning i første kvartal 2023, og derfor meddelte ledelsen for nyligt, at kapitalgrundlaget skulle styrkes for at kunne sikre den fortsatte drift. Det har man givet sig selv seks uger til.

Ifølge virksomhedens budget er der brug for minimum 5 mio. kr. inden udgangen af september. Det forudsætter endda, at man når en budgetteret ordreindgang til levering i 2023 på 15 mio. kr. Lykkes det, vil man efter planen komme ud af 2023 med et underskud før skat på cirka 5 mio. kr.

I 2024 budgetterer man med en omsætning på 30-36 mio. kr. og et resultat før skat på 0-5 mio. kr.

Hydract A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 1,4 5,7
Bruttoresultat -1,6 0,8
Resultat før finansielle poster -12,8 -5,8
Resultat før skat -13,0 -6,2
Årets resultat -10,1 -4,5
Balancestatus 40,6 50,7
Egenkapital 36,2 41,7
Antal ansatte 10 9
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Emballagefirma har succes med at lade medarbejderne bestemme det hele selv
Rynkeby kritiseret for at vildlede på juiceemballage
Royal Unibrew brygger nu øl på solskin
Priskrigen med Coop var med til næsten at halvere Stryhns overskud
Tidligere Arla-leder overtager familieejet ostemejeri efter dødsulykke
Rygterne talte sandt: Arla klar med plantebaseret Lurpak i 2024
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109