23948sdkhjf

Overblik: Disse dagligvarekoncerner klarer sig bedst på overskudsgraden

Da Salling Group fredag i sidste uge udgav deres årsregnskab for 2022, markerede det samtidig afslutningen for på højsæsonen for årsregnskaber i dagligvarebranchen. 

Således har de største spillere på markedet - Rema 1000, Salling Group, Dagrofa og Coop - nu alle frigivet oplysninger om deres kunnen og formåen for det forgangne år. Og det har mediet DetailWatch brugt til at kigge nærmere på overskudsgraderne i de fire store koncerner. 

Her viser opgørelsen fra mediet, at Salling Group har mistet førertrøjen i kampen om at være den dagligvarekoncern med den højeste overskudsgrad. Salling Group gik fra 4,5 procent i 2021 til 2,9 procent i 2022. 

Rema 1000 bevægede sig imidlertid den anden vej på skalaen og noterede sig en overskudsgrad på 3,2 procent for 2022 - mod 2,6 procent året før. 

Hos Dagrofa var overskudsgraden uforandret - 0,6 procent - mellem de to regnskaber, mens Coop, der præsenterede et historisk dårligt regnskab med et minus på 628 millioner kroner på bundlinjen, også røg i minus på overskudsgraden. 

Minus 2,2 procent endte Coop-koncernen på. 

Lidl-koncernen indgår i DetailWatchs opgørelse, men det har den naturlige forklaring, at den tyske dagligvarekæde ikke aflægger regnskab i Danmark. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437