23948sdkhjf

Æggebakkeproducent skruer op for optimismen

På baggrund af tallene fra årets første kvartal har æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann valgte at justeret sine forventninger for 2023. Estimatet for driftsindtjeningen skrues op, selvom man samtidigt nedjusterer salgsforventningerne

Med fire af årets 12 måneder overstået er det oplagt at stoppe og se, hvorvidt virkeligheden har udviklet sig, som man forventede ved årets start.

Det er netop på en sådan baggrund, at æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann har offentliggjort sine justerede forventninger for 2023. Det skriver finans.dk, der bringer nyheden baseret på en pressemeddelelse fra den Gentofte-placerede virksomhed.

For virksomheden venter nu en omsætning på 3,4-3,8 mia. kr. mod tidligere ventet 3,6-4,0 mia. kr. Det til trods er tonen anderledes optimistisk, når det kommer til driftsresultatet. Her estimerer Brdr. Hartmann nu er resultat i intervallet 300-400 mio. kr. mod tidligere ventet 220-320 mio. kr.

- Det lavere omsætningsinterval er primært baseret på forventede lavere salgspriser til de kunder, hvis priser hos Hartmann er knyttet til udviklingen i energipriserne, lyder det i pressemeddelelsen fra Brdr. Hartmann, der fortsætter:

- Det justerede driftsresultat er baseret på en forventet forbedret præstation i Americas fra øget kapacitetsudnyttelse og effektiviseringer.

Finans.dk skriver desuden, at Brdr. Hartmann fulde regnskab for årets første kvartal vil falde den 9. maj, men at producenten i pressemeddelelsen løfter sløret for en række af tallene.

Sammenligner man disse med samme tal fra sidste år, er der fremgang over hele linjen, lyder det. Omsætningen er steget til 913 mio. kr. i kvartalet mod 753 mio. kr. i samme periode året før, hvilket betød at virksomheden landede på et driftsresultat på 157 mio. kr. i første kvartal 2023 mod 42 mio. kr. i de tilsvarende måneder året forinden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125