23948sdkhjf

Ovodan firedobler resultat efter turbulent år

Selvom første halvår bød på røde tal i 2022 for Ovodan, som er med i Stadils Thornico-koncern, landende Ovodan er rekordregnskab

Trods et ustabilt år på det internationale marked for æg og ægproducenter er det lykkes Ovodan at gøre 2022 til et rekordår.

I 2022 blev omsætningen løftet til 1,7 milliarder kroner. Samtidig blev resultatet før skat næsten firdoblet til tæt på 100 millioner kroner. 

Det skriver Børsen.

- Første halvår var meget turbulent, og vi havde ved halvårsskiftet ret røde tal, men andet halvår forløb helt anderledes, og vi fik et godt resultat, siger direktør for Ovodan-selskaberne, Henrik Pedersen, til dagbladet.

Ovodan, som indgår i Stadils Thornico-koncern, producerer fødevareingredienser og færdige produkter til industrien, restauranter og detailhandel.

Som mange andre fødevareproducenter har Ovodan været mærket af sidste års ustabilitet på råvaremarkedet, som har været præget af økonomisk og politisk usikkerhed, fortsatte nedlukninger i Kina, høje energipriser og stærk inflation. Samtidig fik flere, store udbrud af alvorlig fugleinfluenza udbuddet af æg til at falde voldsomt.

- Vi blev i starten hårdt ramt af, at vores leverandører af æg ikke kunne opfylde de kontrakter, vi havde lavet. Og vi havde i den anden ende kontrakter om salg af produkter. Men i løbet af sommeren fik vi talt med vores leverandører – og trykket fra fugleinfluenza lettede også en del steder, forklarer direktør for Ovodan-selskaberne, Henrik Pedersen, til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062