23948sdkhjf

Vild, nordjysk verdensrekord gav genlyd på kæmpestor emballagemesse

Qupaq-udstyr dispenserede 1.094 bakker på bare 60 sekunder

Efter flere måneders intensiv forberedelse satte danske Qupaq en officiel verdensrekord ved at dispensere hele 1.094 bakker på bare 60 sekunder, da den nordjyske emballageekspert deltog på den årets Interpack-messe i Düsseldorf. 

Normalt kører en bakkedispenser til fødevareemballage med 50-60 bakker i minuttet. Er der brug for en højere hastighed end dét, vælger man typisk at udbygge produktionslinjen med en dispenser mere.

Qupaq havde på forhånd annonceret, at virksomheden på Interpack 2023 ville forsøge at sætte en officiel verdensrekord ved at køre mindst 1.000 bakker igennem en bakkedispenser på 60 sekunder. 

Og det lykkedes altså - endda med 94 ekstra bakker.

Rekordforsøget har vakt stor opsigt – både på Interpack med cirka 2.700 udstillere, og ikke mindst på de sociale medier, hvor en af de delte videoer allerede har rundet 200.000 views på LinkedIn, konstaterer Qupaq i en pressemeddelelse.

- Rigtig mange i fødevareindustrien kender vores produktlinjer Intray og Anytray, og nu kender de også navnet Qupaq. Med denne verdensrekord sender vi budskabet om, at de to brands er forenet i en fælles virksomhed, der vil tage automation i fødevareproduktion til et endnu højere niveau, siger Qupaqs marketing manager, Jesper Johansen.

Qupaq havde tre forsøg til at nå målet om at dispensere mindst 1.000 bakker på 60 sekunder. Det lykkedes i alle tre tilfælde, og faktisk nåede man i det tredje forsøg op over 1.100 bakker. Men på grund af en fejl i tællesystemet blev forsøget ikke godkendt af den uvildige notar, som var til stede for at sikre, at alt gik rigtigt til.

- Udfordr grænserne

For Qupaq gør det dog ikke glæden over verdensrekorden mindre. Det primære formål med rekordforsøget er at sætte fokus på innovation i fødevareindustrien, som står overfor en enorm udfordring med at brødføde en voksende global befolkning. Her vil mere automation være en af nøglerne til at øge produktiviteten, fremhæver Jesper Johansen.

- Hastighed er ikke i sig selv et mål for os. Ingen af vores kunder har brug for en maskine, der kan dispensere 1.000 bakker i minuttet – ikke endnu i hvert fald. Men en forudsætning for innovation er, at nogle går forrest. Vi vil gerne appellere til, at flere virksomheder i branchen udfordrer grænserne for, hvad der er muligt i alle led af produktionen, siger han.

Qupaq

Qupaq har hovedkvarter i Brønderslev og er blandt verdens førende leverandører af løsninger til bakkedispensering i fødevareindustrien. 

Virksomhedens automatiske dispenseringsløsninger håndterer årligt over 10 milliarder bakker til pakning af fødevarer på mere end 50 markeder.

Qupaq opstod i 2022 som resultatet af en fusion af pakkedivisionerne i Carsoe og Intech International.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11