23948sdkhjf

Industribageri trodser forbud og leverer brød fra bageri med kakerlakker

​​​Der var masser af kakerlakker og usædvanligt uhygiejniske forhold, da Fødevarerejseholdet tirsdag i sidste uge kom på uanmeldt besøg i engrosbageriet NPI Group i Glostrup. Forholdene førte til et øjeblikkeligt forbud mod videre produktion i virksomheden, oplyser Fødevarestyrelsen.

En opfølgende kontrol viste fredag, at bageriet har fortsat produktionen og leveret varer til et ukendt antal købmandsbutikker, brødudsalg og supermarkeder, også efter at Fødevarerejseholdet nedlagde produktionsforbud.

- Virksomheden var forladt, da vi ankom fredag middag. Inde i virksomheden indikerede ovntemperaturer på 53-99 grader, at bageriet har været i gang i nat, mens frisk dej og flødeskum var gjort klar til den kommende nats produktion. Derfor gør vi nu kunderne opmærksom på, at virksomheden producerer ulovligt, siger chef for fødevarerejseholdet Michael Rosenmark.​

Fredag var hygiejneforholdene i virksomheden som tirsdag. Der var mel- og dejrester samt kakerlakker på gulve, vægge, bag borde og i revner, konstaterer Fødevarestyrelsen.

NPI Group sælger varer gennem Centerbageren i Taastrup.

Alle varer fra Centerbageren/NPI Group skal af hensyn til fødevaresikkerheden tilbagekaldes og kasseres, fastslår styrelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078