23948sdkhjf

Per Mandrup hædret som gastronomiens førstemand

Per Mandrup fra AgroTech har netop modtaget Cordon Rouge, som er den største hædersbevisning inden for nordisk gastronomi.
Uddelingen, som finder sted hvert andet år, skete ved sammenslutningen af Nordiske Køkkenchefers kongres i Göteborg.

Per Mandrup modtog prisen for gennem flere år at have bidraget til udviklingen af gastronomien i alle nordiske lande, hvor han har været med til at gøre nordisk gastronomi synlig. Det er sket bl.a. gennem arrangementer som ”Smag på kunsten”, hans store indsats som leder af det danske kokkelandshold, og senest etablering af samarbejde mellem AgroTech, Måltidets hus og Gastronomisk Institut i Stavanger.

I konkurrencesammenhænge har Per gjort sig bemærket gennem 24 år som dommer i internationale kokkekonkurrencer og for sine 8 år som leder af kokkelandsholdet, som han førte til adskillige triumfer.

- Jeg er meget beæret over denne hæder, og jeg må indrømme, at jeg ikke havde set det komme. Jeg har arbejdet med gastronomi i mange år, og Cordon Rouge har for mig altid stået som den ypperste udmærkelse, derfor er jeg overrasket og faktisk også rørt, udtaler Per Mandrup.

Næstformand i den internationale kulinariske komité
Per Mandrup blev i 2012 valgt som næstformand i Culinary Competition Committee i WACS (verdenssammenslutningen af kokke). Det er første gang, Dannmark har haft en så fremtrædende plads i WACS. Komiteen står bl.a. bag uddannelsen af dommere til de internationale kokkekonkurrencer Culinary Olympic Games og Culinary World Cup. Per Mandrup er p.t. den eneste dansker, der har den internationale dommeruddannelse efter de nye regler. I Göteborg var han senest formand for dommerkomiteen i semifinalerne, Global Chef, Global Pastry Chef samt Global Junior Chef, det officielle VM. Finalen afholdes i Stavanger i juli 2014, hvor Per også får en fremtrædende rolle.

Michelin-stjerne
54-årige Per Mandrup kan bedst beskrives som en ildsjæl inden for gastronomiens verden, en verden han begyndte at interessere sig for allerede som teenager, hvor han i 7. klasse fik en inspirerende lærer i faget husholdning. Læreren gjorde Per så interesseret i madlavning, at han uddannede sig til både kok og tjener. Gennem 6 år drev han sammen med sin hustru restauranten Les Etoiles – et Une Rose i København og i samtlige år bar restauranten den eftertragtede Michelin-stjerne.

Gastronomi til folket
Per Mandrup er en mand med mange jern i ilden, i det daglige er han ansat i AgroTech, der er GTS-institut med fokus på fødevareinnovation. Her er han den centrale drivkraft bag det gastronomiske innovationslaboratorium Foodture Lab, hvor han bl.a. udvikler nye produkter og måltider i samarbejde med industrien. Han er også med i flere af AgroTechs udviklingsprojekter, hvor han med sine gastronomiske kompetencer supplerer og udfordrer sine kollegaer, der har kompetencer inden for dyrkning af råvarer og innovationsprocesser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094