23948sdkhjf

Influencere sælger over 1 million poser chips

- Influencere kan jo skabe en helt anden opmærksomhed, end vi selv kan, siger Head of Consumer Marketing

I mere end 20 år har Henning Jørgensen været ansigtet på Danmarks ukronede chipskonge, Kims-Jørgen, men 2020 måtte han gå på pension grundet sygdom, og i dag er han død.

Kims har derfor måtte lægge en ny reklamestrategi, som de kunne lancere fore tre måneder siden, og som netop er afsluttet.

Den nye reklamestrategi tog form af en chips-battle mellem tre kendte influencere,  heriblandt diamantdronningen Katerina Pitzer og youtuberen Alexander Husum. Hver især skulle de give et bud på en ny chipsvariant, som efterfølgende er blevet bedømt på nettet og i butikkerne.

Og den nye reklamestrategi viser sig at give pote.

Dysten har affødt et salg på mere end 1,2 millioner poser chips, har fået 80 millioner eksponeringer på sociale medier og mere end 420.000 har været forbi Kims hjemmeside, mens kampagnen har kørt.

Det skriver Finans.

- Influencere kan jo skabe en helt anden opmærksomhed, end vi selv kan. De har en enorm rækkevidde, og kan derfor lave et ordentligt plask i vandet, mens en battle fungerer godt til at skabe involvering hos forbrugerne, når de skal tage stilling til, hvilken variant de vil beholde på hylderne, skriver Anders Hybholt, Head of Consumer Marketing hos Kims, til mediet.

Orkla Confectionery & Snacks Danmark A/S, selskabet bag brandet Kims, kunne for nyligt fremlægge et nyt regnskab for 2022.

Blandt andet kunne selskabet notere sig en ny omsætningsrekord på godt 853 millioner kroner, hvilket er en stigning på næsten 104 millioner i forhold til året før - og godt 100 millioner mere end den hidtidige rekord fra 2019.

- Fremgangen på omsætningen skyldes især, at det er lykkedes at styrke eksporten af chips og snacks, hvor særligt salget til England er vokset. Et marked, som gennem mange år har været vigtigt for os og nu er vokset yderligere, sagde Orkla Danmarks tophef, Carsten Hänel, til Food Supply i sidste uge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125