23948sdkhjf

Danish Crown taber konkurrencekraft

Danish Crown taber konkurrencekraft, når man sammenligner afregningen for andelsejernes grise med afregningen i det øvrige Europa.

Efterspørgslen på dansk grisekød fra de attraktive markeder i Asien har været afdæmpet - samtidig har den høje inflation øget Danish Crowns omkostninger til særligt energi, transport, emballage og lønninger med cirka 2,5 milliarder kroner de seneste 18 måneder.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vores konkurrenceevne har i et europæisk perspektiv ikke været tilstrækkelig til at opretholde andelsejernes leverancer af slagtegrise i Danmark. Derfor lever halvåret samlet set ikke op til vores forventninger, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown i pressemeddelelsen.

Afregningen for andelsejernes grise er ellers løftet med over 40 procent pr. kilo i forhold til første halvdel af regnskabsåret 2022/23. Alligevel er der en nedgang på 13 procent i tilførslen af grise til Danish Crowns slagterier i Danmark i den samme periode.

Tab af konkurrencekraft fik konsekvenser for Sæby-slagteri

De generelt øgede omkostninger, samt en mindre eksport af dansk grisekød til højprismarkederne udenfor Europa, sætter sig i driftsindtjeningen, som går tilbage fra 1.396 mio. kroner til 1.208 mio. kroner.

Periodens resultat lander på 902 mio. kroner, hvilket er 18 procent lavere end samme periode sidste år. Korrigeret for tilbagegangen i tilførslerne af slagtedyr fra andelsejerne, så svarer det til et fald i indtjeningen på fem procent per kilo.

- De skærpede markedsvilkår kræver handling for at sikre vores konkurrenceevne fremadrettet. Vi har reduceret kompleksiteten i vores organisation, hvor antallet af funktionærer er reduceret med 150 ansatte. Endelig har vi efter halvårets afslutning besluttet at lukke slagteriet i Sæby. Det er nødvendige beslutninger, som får os til at stå markant stærkere ved udgangen af regnskabsåret, siger Jais Valeur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081