23948sdkhjf

14 fynske bagere er gået sammen om kæmpestort brunsvigerprojekt

14 fynske bagerier er gået sammen om at bage en 500 kilo tung brunsviger formet som Storebæltsbroen.

Det skriver TV 2 Fyn.

Bagningen sker i forbindelse med broens 25 års jubilæum, der bliver fejret 10. juni med et løb over Storebælt.

- Fynske håndværksbagere kan naturligvis løfte en brunsvigeropgave bedre end alle andre. Med stolthed. Og vi har lagt en plan, siger Claus Hedegaard, indehaver af Ejby Bageri og tovholder på projektet, til TV 2 Fyn.

De 14 bagerier mødes om morgenen for at sætte de forskellige dele af brunsvigeren sammen. De skal bruge 45 kilo smør til remoncen og desuden 12 kilo margarine, 22 kilo kagecreme og 115 kilo brun farin.

Til brunsvigerbunden skal der bruges 160 kilo mel, 10 kilo gær, 15 kilo sukker, 7,5 kilo smør, 15 kilo fedtstof og 650 æg.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091