23948sdkhjf

Ulovlig anprisning: Salattøs lægger sig fladt ned

Kolding-virksomheden Salattøsen,  drevet af Mette Løvbom, har af Fødevarestyrelsen fået en  sur smiley og en bøde på 5.000 kroner for ulovlig anprisning af fødevarer. 

Det skriver JydskeVestkysten

Virksomheden sælger blandt andet salattopping, olivenolie, aroniasaft og grødblandinger - og har på sin hjemmeside beskrevet eksempelvis aroniasaft som både anti-flammatorisk og kræftreducerende, skriver avisen.

Efter en anonym henvendelse fra en forbruger aflagde Fødevarestyrelsen Salttøsen et besøg og konstaterede, at der var tale om ulovlige anprisninger. Ifølge lovgivningen er det forbudt at "anvende angivelser om, at en fødevare kan forebygge, lindre eller have gavnlig virkning på sygdomme eller sygdomssymptomer".

- Jeg har en samarbejdspartner, som har håndteret advisering og skrevet tekster til min hjemmeside, og hun har så lavet de her anprisninger uden min viden. Jeg har arbejdet i mange år med fødevarer, så jeg ved lige præcis, hvad der må og ikke må stå om det, men uanset det er det jo mit ansvar, hvad der står på hjemmesiden, og derfor lægger jeg mig fladt ned. Det er slet ikke i orden med sådanne anprisninger, siger Mette Løvbom til JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078