23948sdkhjf

Rynkeby kritiseret for at vildlede på juiceemballage

Juiceproducenten Rynkeby Foods på Fyn har fået en indskærpelse fra Fødevarestyrelsen, der ikke er tilfreds med teksten på Rynkebys "Godmorgen Appelsin"-juicekartoner og -flasker.

Det skriver Fyens.dk. 

Styrelsen finder det vildledende, at Rynkeby på emballagen skriver, at produktet består af 100 procent presset frugt tappet på Fyn, mens der på bagsiden af kartonen står, at juicen stammer fra koncentrat.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan juice fra koncentrat ikke sidestilles med 100 procent ren frugtsaft, der kommer direkte fra frugterne, skriver fyens.dk.

- Det vurderes at være vildledende at anvende anprisningen ”100 % presset frugt” på ”frugtsaft fra koncentrat”, da der her er tale om et produkt, hvor saften presses ud af frugten, som herefter koncentreres og senere tilsættes den fjernede mængde vand igen inden markedsføring, skriver styrelsen i indskærpelsen.

Af Fødevarestyrelsens rapport fremgår det, at Rynkeby Foods ikke er enig i kritikken, idet al saft til juice fremkommer ved presning. Virksomheden vil derfor klage over indskærpelsen, men har ikke yderligere kommentarer, før klagefristen er udløbet, oplyser mediet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111