23948sdkhjf

Hotelkæde opfandt ikke Den Dybe Tallerken – men vandt den

Den 23. udgave af Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris Den Dybe Tallerken gik torsdag aften til Scandic Hotels. Kæden modtog prisen for sit mangeårige arbejde med at gå forrest i en bæredygtig og integreret omstilling af moderne hoteldrift.

Tilgangen med at ville drive hotelsektoren i en grønnere retning begyndte i 1993, og i dag er de 23 Scandic-hoteller i Danmark certificeret med den officielle nordiske miljømærkning, Svanemærket. Det stiller høje krav til blandt andet CO2-udledning, vandforbrug og madspild.

- Scandic Hotels kan i den grad vise vejen og inspirere andre etablerede virksomheder. Både i forhold til kvalitet og innovation samt nye udviklingsmuligheder i forhold til en bæredygtig fremtid, sagde Mette Jasper Gammicchia, formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingschef hos Landbrug & Fødevarer.

Som repræsentant for Scandic Hotels modtog F&B Director Karsten Felvang Nielsen Den Dybe Tallerken med ”stor taknemmelighed og stolthed”:

- Anerkendelsen er et værdifuldt tegn på vores virksomheds udvikling og indsats. I Scandic udfordrer vi konventionelle opfattelser af råvarer og ressourcer. Ved at tage bæredygtige skridt og tænke anderledes ønsker vi at skabe en positiv indflydelse på både vores industri og planeten som helhed.

Den Den Dybe Tallerken blev uddelt i Tivoli Congress Center i København, hvor Dansk Fødevare Forum også kårede vinderen af den tredje udgave af Den Skarpe Kniv – en pris for madinnovation. Den gik til virksomheden Nordic Harvest for arbejdet med at udvikle såkaldt vertikalt landbrug.

Sidste år gik Den Skarpe Kniv til Clutch Cognition, mens Agrain blev den første vinder af prisen i 2021. Den Dybe Tallerken blev i 2022 vundet af Them Andelsmejeri. Året forinden løb Stauning Whisky med hæderen, mens KPC blev etter i 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11