23948sdkhjf

Russisk frasalg kostede fiskekæmpe trecifret millionbeløb

Efter den danske del af fiskekoncernen Polar Seafood for nylig offentliggjorde et 2022-årsresultat på 94,3 millioner kroner mod 229,5 millioner kroner året før, har det grønlandske moderselskab også præsenteret sit regnskab for 2022. 

Her skinner det - med den danske ledelses ord i beretningen - "mindre tilfredsstillende" resultat igennem. Omsætningen i Polar Seafood Greenland, der baserer sine aktiviteter på fangst og forarbejdning af fisk og skaldyr, faldt nemlig til 1,4 milliarder kroner mod 1,6 milliarder kroner året før. Desuden reduceredes bundlinjen fra et plus på 212,5 millioner i 2021 til 162,6 millioner, mens driftsresultatet endte på 148,1 millioner kroner mod 171,2 millioner.

- Resultatet er skabt på baggrund af stigende priser gennem året i markedet og øget aktivitetsniveau i moderselskabet. Dog er årets resultat negativt påvirket af, at associeret virksomhed i 2022 har afstået sine aktiviteter i Rusland, skriver Polar Seafood Greenlands direktion bestående af Bent Friis-Salling og Miki Jonas Brøns i beretningen.

Den "associerede virksomhed" er Polar Seafood Denmark, som blev etableret sidste år ved en opsplitning fra moderselskabet. Selskabet omfatter blandt andet en lakserøgerifabrik og et rejepakkeri i Esbjerg, en række jyske frysehuse samt en rejefabrik i Grønland. Dertil kommer salg af fisk og skaldyr til europæiske grossister.

Kort efter afslutningen på første kvartal af 2022 solgte Polar Seafood Denmark sin russiske del af forretningen fra til den russiske medejer. Det kostede det danske selskab 21,9 millioner kroner ud af et samlet tab på 57 millioner i 2022. Et tab, der altså afspejles i moderselskabet Polar Seafood Greenlands regnskab for sidste år. Trods minusset erklærer direktionen sig tilfreds:

- Faldet i koncernens aktivitetsniveau sammenlignet med sidste år kan henføres til, at koncernforholdet med underliggende selskaber er ophørt primo andet kvartal i 2021, meddeles det i beretningen.

Her oplyser direktionen, at den forventer et resultat for 2023 i ”samme størrelsesorden som 2022.”

Ud over Bent Friis-Salling og Miki Jonas Brøns udgøres Polar Seafood Greenlands ejerkreds af Laila Friis-Salling. Egenkapitalen ved udgangen af 2022 var 1,7 milliarder kroner mod 1,5 milliarder i 2021.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093