23948sdkhjf

Dansk fødevareklynge står på spring i Kina

Endnu en madskandale i Kina åbner nye muligheder for danske producenter. For eksportører af forarbejdede og ferske fødevarer er vejen til de kinesiske supermarkeder dog stadig lang.
Fødevareskandaler er ved at være hverdag i Kina, denne gang er der tale en forgiftning i kinesernes basismad, ris.

De kinesiske myndigheder har foretaget en stikprøvekontrol i Guangzhou på i alt 18 styk, hvoraf over halvdelen indeholdt for store mængder af giftstoffet cadmium. Siden afsløringen er salget af de lokalt producerede ris faldet med 50 pct. Det skriver Børsen.

- Det er helt klart, at jo flere af disse fødevareskandaler kineserne oplever, desto større bliver interessen også for at købe importerede og dermed garanteret giftfri fødevarer. Og da netop Danmark har et godt ry både som leverandør direkte til forbrugerne, men også som udbyder af landbrugsteknologi, da vil danske virksomheder stå med rigtig gode kort på hånden for at komme ind på det kinesiske marked, siger Glen Mikkelsen, direktør for DI-Asia Base i Shanghai, til avisen.

DI-Asia Base i Shanghai huser over en snes danske virksomheder, som alle står på spring for at komme ind på det kinesiske marked. Glen Mikkelsen vurderer særligt fødevareklyngen til at have et stort potentiale.

Aarhus Karlshamnn, der leverer olieprodukter af høj kvalitet til fødevareindustrien, har allerede formået at bide sig fast på markedet, men direkte eksport af forarbejdede og ferske fødevarer til Kina er endnu en anelse kompliceret. Her kan det tage op til flere år at få den nødvendige registrerinig og importtilladelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094