23948sdkhjf

Mikkeller-stifter hyldet som øl-katalysator

Årets danske Ølpris er i år gået til Mikkel Borg Bjergsø, som står bag den internationale bryggeri-succes, Mikkeller.
Siden Danske Ølentusiaster blev stiftet for 15 år siden er Årets danske Ølpris blevet givet til en person, organisation eller virksomhed, der har gjort en stor og engageret indsats for at vise mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden.

Mikkel Borg Bjergsø er en af de bryggere, der for alvor har formået at gå skridtet videre fra håndbyg til markant spiller på ølmarkedet. Ikke blot var han i 2006 med til at starte et bryggeri, han har vedholdende udfordret vore smagsløg med hidtil usete mængder af humle og ingredienser som de færreste havde hørt om, og da slet ikke forestillet sig skulle bruges i øl. Mikkel formår ikke bare at brygge nyskabende øl, men er også i stand til at skabe interesse om øllet og fastholde den.

Han har været en katalysator for samarbejde med udenlandske bryggere. Ud over selv at gæste bryggerier i udlandet, har han også været en drivkraft for at få udenlandske bryggere til at gæstebrygge i Danmark.

- Vi har stor respekt for de resultater Mikkel har opnået. Han har formået at markere sig i stort set hele verden, og har været med til at vise, at danske bryggerier let kan måle sig med resten af verden, udtaler Dansk Ølentusiasters landsformand Anne Lise Knørr.

Mikkel er manden bag CBC – Danmarks nyeste Ølfestival - hvor mange af de mest ekstreme øl på markedet er samlet på et sted. Og nu er der ikke kun een ølbar i København som bærer hans navn. I marts i år blev ´Mikkeller and Friends´ åbnet, og er allerede nu kåret som Årets Bedste Ølbar på AOK.

Selvom Mikkel nærmest er synonym med sit bryggeri skal det understreges, at det er personen Mikkel Borg Bjergsø, og ikke bryggeriet prisen gives til.

Årets Danske Ølpris 2013 blev uddelt fredag d. 24. maj kl.18.00

Tidligere modtagere af Årets danske Ølpris er:
2002 Brygmester og Æresmedlem Peter Klemmensen
2003 Bryggerfamilien Rasmussen (Refsvindinge)
2004 Forfatter og foredragsholder Torben Mathews
2005 Håndbrygger-portalen Haandbryg.dk
2006 Gastronomisk iværksætter Claus Meyer
2007 Forfatter og foredragsholder Carsten Berthelsen
2008 De 5 initiativtagere til dannelsen af Danske Ølentusiaster: Anders Evald, Arne Slej, Ole Madsen, Poul Ladefoged og Søren Houmøller
2009 Gitte K. Bjørn for arbejdet med Humleprojektet
2010 Per Kølster for arbejdet med malt og humle
2011 William Frank for hans utrættelige arbejde for at højne kvaliteten på øl
2012 Torben Steenberg, for arbejdet for Danske Ølentusiaster
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297