23948sdkhjf

Insepa-overskud på 21 millioner

Insepa-koncernen, der står bag A. Espersen A/S, Peck Pack Systems og Cartolit, kom ud af 2012 med et overskud på 21 millioner kroner efter skat.
I 2012 fald Insepas nettomsætning fra 2,4 mia. kr. til 2,1 mia. kr. og ifølge ledelsen hænger denne tilbagegang primært sammen med lavere priser på råvarematerialer i Espersen samt lavere volume i de to emballageenheder Beck Pack Systems og Cartolit.

Ledelsen fremhæver i regnskabsopgørelsen, at Espersen alene har realiseret et resultat på 7 mio. kr., hvilket er acceptabelt og en forbedring i sammenligning med året før.

For 2013 forventer fiskekoncernen et resultat, der er yderligere forbedret. Som meddelt i februar skal lukningen af Espersens afdeling i Hirtshals bl.a. bidrage hertil. Produktionen overflyttes til Fredericia samt eksterne medarbejdere og ca. 50 medarbejdere afskediges i den forbindelse. Insepa venter herefter yderligere forbedringer i Espersen-gruppen samt tilsvarende øget aktivitet i de to emballage-virksomheder.

Der er ifølge selskabet en stabil efterspørgsel af hvidfisk, men den nuværende produktionskapacitet inden for forarbejdede fiskeprodukter ventes at medføre skærpet konkurrence.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.738