23948sdkhjf

Kurt Skare kræver fire millioner af sin tidligere bank - og langt højere krav er på vej

Manden bag den konkursramte kødkoncern Skare, Kurt Skare, kræver nu fire millioner kroner i erstatning fra Nykredit Bank, fordi banken 1. februar indgav konkursbegæring mod Kurt Skare personligt. Og det er kun en lille del af det beløb, som han i alt vil afkræve banken, oplyser Kurt Skare.

Han har via sin advokat rejst krav om erstatning og tort, idet han mener, at konkurslovens betingelser for at indgive konkursbegæring på ingen måde var opfyldt, og at Nykredit dermed har pådraget sig et erstatningsansvar.

Food Supply er i besiddelse af den henvendelse, som ifølge Kurt Skare er sendt af hans advokat, Jakob Blicher Ravnsbo, til skifteretten i Esbjerg.

Deri skriver advokaten blandt andet, at det i konkursbegæringen blev oplyst, at Kurt Skares gæld til Nykredit udgør i alt 96.078,800,17 kroner.

"Der var intet oplyst i konkursbegæringen om, at Nykredits tilgodehavende i hvert fald i meget vidt omfang var dækket af et virksomhedspant i det af Kurt Skare kontrollerede selskab Skare Meat Packers K/S på ca. 70 mio. kr., hvortil kom en række øvrige sikkerheder", nævner Jakob Blicher Ravnsbo.

Foranlediget af konkursbegæringen indgav Kurt Skare 2. februar en såkaldt rekonstruktionsbegæring - ifølge advokaten med det specifikke formål at undgå, at konkursbegæringen blev fremmet på et forkert grundlag. 

I den forbindelse blev Kurt Skares aktiver opgjort til knap 195 millioner kroner.

"Aktiverne oversteg altså med afstand Nykredits krav, hvortil som nævnt kom, at Nykredits krav for en stor dels vedkommende var dækket gennem et virksomhedspant på ca. 70 mio. kr.", påpeger advokaten.

- En helt anden størrelsesorden

De fire millioner kroner, som han nu har krævet, er ifølge Kurt Skare kun det beløb, som han indtil nu har haft i advokatudgifter i forbindelse med rekonstruktionen af hans private økonomi. Derudover ønsker han kompensation for tort og svie.

- Det krav er ikke opgjort endnu, men det bliver i en helt anden størrelsesorden. Det skal dække de personlige og økonomiske skadevirkninger, jeg har lidt, blandt andet som følge af den massive og negative presseomtale, siger Kurt Skare til Food Supply.

Nykredit Bank har tidligere ladet forstå, at banken ikke kommenterer Skare-sagen, idet der er tale om et privat kundeforhold, og at sagen derfor er omfattet af fortrolighed.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109