23948sdkhjf

Cider-drenge vil eksperimentere med aarhusianske terroirer

Den aarhusianske cider-producent Æblefald kigger mod Frankrig og champagne-produktion i jagten på et endnu bedre produkt. 

Det skriver erhvervplus.dk. 

Cider-producenten leverer allerede lokalproduceret cider til restauranter i ind- og udland, blandt andet den verdenskendte Geranium, men makkerparret Sebastian Welander og Mikkel Bisp Hoffmann forsøger stadig at gøre deres produkt endnu bedre. 

Æblefalds cider er lavet på æbler plukket fra haver i Aarhus Kommune, og til erhvervplus fortæller Sebastian Welander, at champagne-produktionen er et sted, de kigger hen, i jagten på endnu bedre cider.

En af tankerne er at opdele Aarhus Kommune i terroirer, så du kan få cider fra områder som Viby J, Tilst eller Solbjerg og faktisk kan smage, hvor de er fra. 

- Der er mange, som griner af det, men hvorfor ikke gøre det? Det er jo lidt ligesom med Champagne, som kommer fra et helt specifikt område. Her kan du også få flasker, hvor du kan smage, at det kommer fra en helt specifik mark, fordi der er mere kalk eller mineral i vandet på det sted. Hvis vi vil have den samme respekt og værdi omkring cider, så giver det god mening at gribe det an ligesom vinbønderne gør dernede, siger Sebastian Welander.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.344