23948sdkhjf

Danish Crown har succes med jobbank

Da Danish Crown lukkede sit slagteri i Hadsund i efteråret 2012 blev 118 slagteriarbejdere fyret. Kun et et halvt år efter er 105 kommet videre.
Den store succes med at få folk i nyt arbejde skyldes, at Danish Crown lægger et stort arbejde i en såkaldt socialplan. Når en virksomhed lukker, træder socialplanen igang med etablering af en jobbank. Den skal gennem ni måender hjælpe medarbejderne videre i tilværelsen, enten gennem tilbud om uddannelse og hjælp til at skaffe job.

- Den seneste opgørelse viser, at vi er 18 tilbage, men jeg ved, at fem af mine kolleger har planer om at gå på efterløn til efteråret, så reelt mangler 13 at finde et job. Jeg satser på at få alle i arbejde, inden jobbanken stopper 1. august, siger bestyrer af jobbanken, tidligere tillidsmand Laurids Rasksen.

En stor del af Laurids Rasksens arbejde er at opsøge virksomheder for at skabe jobåbninger for kollegerne, så det bliver det rigtige match for begge parter.

30 Hadsund-medarbejdere har fået job inden for Danish Crown-koncernen, en del på Gøl-fabrikken i Svenstrup ved Aalborg, og andre på kreaturslagteriet i Aalborg, mens 56 har fundet beskæftigelse på andre virksomheder. Resten er gået på efterløn og pension.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11