23948sdkhjf

Arla og Novozymes vil udvikle avanceret medicinsk ernæring

Novozymes og Arla Foods Ingredients vil i samarbejde fremstille proteiningredienser ved hjælp af såkaldt præcisionsfermentering. Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.

I første omgang vil de to virksomheder finde en løsning til sygdomsspecifik medicinsk ernæring, hvor protein spiller en vigtig rolle. Senere rettes fokus mod andre former for ernæring.

- Det passer perfekt til vores ambition om at udforske alternative ernæringsplatforme og supplere vores serie af mejeri- og valleprodukter, siger Henrik Andersen, Group Vice President for Arla Foods Ingredients.

Biotekvirksomheden Novozymes er specialiseret i at lave enzymer gennem præcisionsfermentering og har siden 2019 haft fokus på at finde nye proteinløsninger til sundhed og ernæring.

Ved præcisionsfermentering udnytter man mikroorganismer som bakterier, svampe, mikroalger eller gærceller til at fremstille forskellige stoffer såsom komponenterne til mælk, kød, vitaminer, kræft- og malariamedicin samt smags- og aromastoffer til fødevarer.

I samarbejdet skal Novozymes fremstille mikrobielle stammer til masseproduktion af proteiner gennem præcisionsfermentering. Arla Foods Ingredients vil levere viden om fødevareingredienser, særligt separationsprocesser og tørreteknologi, og lovgivning.

Valerio Nannini, General Manager for Novozymes Advanced Protein Solutions, ser parløbet med Arla Foods Ingredients som ”en fantastisk mulighed for at udnytte præcisionsfermenteringens fulde potentiale”:

- Præcisionsfermentering gør næsten alt muligt i forhold til proteinsammensætning og -struktur. Et samarbejde som dette understreger de enorme fremskridt, vi har gjort siden vores beslutning om at gå ind på sundheds- og ernæringsområdet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078